• Uncategorized

    Ηλεία: Μεγάλες καταστροφές από τη νεροποντή (video + pics)


    «Πνίγηκε» ο νομός Ηλίας μετά τη νεροποντή που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας. Μεγάλες πλημμύρες και καταστροφές προκάλεσε η έντονη βροχή, καθώς πολλές καλλιέργειες χάθηκαν κάτω από τη λάσπη, ζώα πνίγηκαν ενώ δρόμοι έγιναν απροσπέλαστοι.

    Συγκεκριμένα τα προβλήματα εντοπίζονται σε δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Πύργου και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, και ειδικότερα σε Στρέφι, Σαλμώνη, Πελόπιο, Λαντζόϊ, Καρούτες, Γούμερο και Αγία Άννα.

    Οι δρόμοι του νομού αντιμετώπισαν επίσης τεράστια προβλήματα, καθώς κατολίσθηση σημειώθηκε στην Εθνική Οδό Πύργου- Κυπαρισσίας ενώ το νερό ξεπέρασε το μισό μέτρο στην Ε.Ο. Πύργου – Τριπόλεως.

    Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, σημείωσε ότι στις περιοχές αυτές βρίσκονται μηχανήματα, ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία, ενώ πρόσθεσε ότι καταγράφονται σποραδικά προβλήματα, τόσο στο επαρχιακό, όσο και στο δημοτικό οδικό δίκτυο.

    Επίσης, ο κ. Γεωργιόπουλος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ενιπέα, έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην κοινότητα Λατζόι του δήμου Πύργου, καθώς και σε άλλες κοινότητες της δημοτικής ενότητας Ωλενίας. Τόνισε παράλληλα ότι υπάρχει συνεργασία με τους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, ώστε να υποβληθεί αίτημα στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να κηρυχθούν δημοτικά διαμερίσματα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

    Κατάσταση έκτακτης ανάγκης

    Την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δημοτικών ενοτήτων και τοπικών κοινοτήτων των δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ήλιδας της Ηλείας, ζήτησε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, με έγγραφο που απέστειλε προς την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αφού λόγω της έντονης βροχόπτωσης, προκλήθηκαν πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα.

    Ήδη συστάθηκαν από την Περιφέρεια, επιτροπές για την καταγραφή των ζημιών σε κτίρια και εξοπλισμούς, ενώ όσον αφορά στις ζημιές που προκλήθηκαν στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο της περιοχής, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, τις χαρακτήρισε σοβαρές.

    Μάλιστα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, ο ΕΛΓΑ ανταποκρίθηκε άμεσα ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει η αρχική εκτίμηση των ζημιών.

    Όπως πρόσθεσε, «ήδη κλιμάκιο της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Ηλείας, επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και θα βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τον ΕΛΓΑ, για την ταχύτερη διεκπεραίωση των διαδικασιών».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καταστροφικές πλημμύρες έπληξαν την Άγκυρα (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καιρός: Που θα εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα το Σαββατοκύριακο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άστατος ο καιρός σήμερα – Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι



    ΣΧΟΛΙΑ