• Uncategorized

    Eυγενία Μπιτσάνη: Ανθρώπινες Διαπολιτισμικές Πόλεις (Video)

    • NewsRoom


    Σε μια χώρα προσκολλημένη στο πολιτιστικό της υπόβαθρο, οι Ιδέες της πολιτιστικής διαχείρισης και πολιτιστικής πολιτικής, συνεχίζουν να παραμένουν άγνωστες σε πολλούς. Η Eυγενία Μπιτσάνη είναι Εμπειρογνώμονας στη διαχείριση του πολιτισμού και μίλησε στο TEDxAnogeia για το πως οι πόλεις μας, μπορούν να γίνουν πιο ανθρώπινες.

    Η Ευγενία Μπιτσάνη, έχοντας διευθύνει σειρά από ερευνητικά και επιχειρησιακά διεθνή και ευρωπαϊκά προγράμματα, στον τομέα του πολιτισμού και της κοινωνικής πολιτικής και με το επιστημονικό της πεδίο, να δίνει έμφαση στην πολιτιστική και πολιτική διοίκηση, και μίλησε πως ο πολιτισμός είναι κινητήρια δύναμη για ανάπτυξη, ανάδειξη και επικοινωνία.

    Ποια είναι η Ευγενία Μπιτσάνη

    Καθηγήτρια του ΤΕΙ Πελοποννήσου, πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης επιχειρήσεων και οργανισμών, του ΤΕΙ Πελοποννήσου, πολιτικός επιστήμονας, διδάκτορας πολιτιστικής πολιτικής και διοίκησης με ειδίκευση σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και με μεταδιδακτορική έρευνα στο πεδίο της θεσμικής και αναπτυξιακής διάστασης του πολιτισμού και  των διαπολιτισμικών σχέσεων.

    Αποτέλεσμα της μεταδιδακτορικής της έρευνας στην Ιταλία, σε συνεργασία με δύο ιταλικά πανεπιστήμια είναι οι δυο τελευταίες μονογραφίες της  α) Intercultural City Identity” and “Human Intercultural Cities” (H.I.C) A Conceptual Model for the Social Cohesion of Modern and Post-Modern Cities. The research example of Trieste Italy και β)  The investment in art and culture for sustainable development of the european cities and regions: a response to the crisis and social cohesion? 

    Εμπειρογνώμονας πολιτιστικής πολιτικής  και διαπολιτισμικού διαλόγου στην Ευρωπαϊκή  Ένωση, έχει διευθύνει πολλά ερευνητικά και επιχειρησιακά διεθνή και ευρωπαϊκά προγράμματα στον τομέα του πολιτισμού και της κοινωνικής πολιτικής όπως (EUROMED HERITAGE, CULTURE 2006, EQUAL, LEADERII, LEADER PLUS, URBAN κλπ).  Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων, σε διεθνή έγκυρα επιστημονικά περιοδικά, γύρω από τα ζητήματα αυτά . Είναι συγγραφέας των επιστημονικών βιβλίων : «Πολιτισμική Διαχείριση και Περιφερειακή ανάπτυξη. Σχεδιασμός πολιτιστικής πολιτικής και πολιτιστικού προϊόντος» και «Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων: Ζητήματα και σύγχρονες προσεγγίσεις στη θεωρία της οργανωσιακής και διοικητικής συμπεριφοράς», και «Η ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στον τομέα του πολιτισμού. Μία εναλλακτική πρόταση περιφερειακής ανάπτυξης»



    ΣΧΟΛΙΑ