• Uncategorized

    Εφοπλιστής με πολλά ακίνητα ο νέος ιδιοκτήτης της βίλας Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι

    • NewsRoom


    Στα χέρια εφοπλιστή ο οποίος διαθέτει μεγάλη ρευστότητα φαίνεται να πουλήθηκε νωρίτερα το ακίνητο ιδιοκτησίας Σταύρου Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι. Οι πρώτες πληροφορίες που όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι ο αγοραστής ήταν εφοπλιστής που έχει στο χαρτοφυλάκιο του πολλά ακίνητα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μέλος της οικογένειας Μαρτίνου. Αλλες πηγές κατονομάζουν τον κ. Γιώργο Προκοπίου. Το ακίνητο είχε κατασχεθεί από την Alpha Bank και πουλήθηκε μέσω ηλεκτρονικού πλειστηριασμού. Η παραλιακή βίλα πουλήθηκε σε τιμή που φτάνει τα 11,7  εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες η τιμή εκκίνησης ήταν 4,7 εκατ. ευρώ. Η παραλιακή έπαυλη του πρώην ισχυρού ανθρώπου των Media, η οποία βρέχεται τη θάλασσα και συνορεύει με δάσος, θεωρείται φιλέτο για το real estate της περιοχής που έχει χαρακτηριστεί ως η «ελληνική Ριβιέρα». Η πολυτελής διώροφη κατοικία έκτασης 600 τ.μ. βρίσκεται σε έκταση 21 στρεμμάτων και περιλαμβάνει υπόγειο και ισόγειο χώρο στάθμευσης. Στην ίδια έκταση βρίσκεται και πισίνα 100 τ.μ. που συνορεύει με την παραλία της βίλας.
    Η βίλα βρίσκεται βρίσκεται στην θέση «Μετόχι» Αγίου Αιμιλιανού της Δ.Κ. Πορτοχελίου της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Ερμιονίδας.

    Σύμφωνα με την οικοδομική άδεια (166/2008) και τα αρχιτεκτονικά σχέδια που τη συνοδεύουν, προβλέπεται να διαθέτει επιφάνειες κύριας χρήσης συνολικού εμβαδού 607 τ.μ., υπόγειους βοηθητικούς χώρους συνολικού εμβαδού 139 τ.μ., ισόγειο χώρο στάθμευσης εμβαδού 75,37 τ.μ. και πισίνα εμβαδού 96,56 τ.μ.

    Σύμφωνα με τα αρχιτεκτονικά σχέδια, το υπόγειο εμβαδού 139 τ.μ., αποτελείται, μεταξύ άλλων, από μηχανοστάσιο, δύο αποθήκες και το κλιμακοστάσιο ανόδου για το ισόγειο. Το ισόγειο εμβαδού 514 τ.μ., διαθέτει καθιστικό – τραπεζαρία – κουζίνα, γραφείο, υπνοδωμάτιο με λουτρό και ιματιοθήκη, χολ, Play Room, υπνοδωμάτιο με λουτρό και ιματιοθήκη, ξενώνα με κουζίνα και λουτρό και επιπρόσθετο χώρο στάθμευσης 75 τ.μ..

    Προκύπτει ακόμη από τα αρχιτεκτονικά σχέδια ότι ο πρώτος όροφος 93 τ.μ. αποτελείται, μεταξύ άλλων, από δύο υπνοδωμάτια και δύο λουτρά.

    Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις ΕΝΦΙΑ για το 2015, το 2008 (οπότε εξασφαλίστηκε η άδεια) κατασκευάστηκε διώροφη μονοκατοικία με χώρους κύριας χρήσης επιφανείας 1.610 τ.μ. και χώρους βοηθητικής χρήσης επιφανείας 654 τ.μ., και επίσης αθλητικές εγκαταστάσεις επιφανείας 130 τ.μ..

    Έχουν, δηλαδή, κατασκευαστεί αυθαίρετα χώροι κύριας χρήσης συνολικής επιφανείας 1.003 τ.μ., και βοηθητικοί χώροι επιφανείας 515 τ.μ., όπως φανερώνει η σύγκριση των προβλεπόμενων από την οικοδομική άδεια τ.μ. με αυτά που οικοδομήθηκαν.



    ΣΧΟΛΙΑ