• Uncategorized

    Χρηματιστήριο υψηλών ταχυτήτων με Alpha, Eurobank και ΕΤΕ


    Το στοίχημα της αίσιας έκβασης των διαπραγματεύσεων παίζει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, προσεγγίζοντας εκ νέου τις 600 μονάδες. Παράλληλα, η αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών σε overweight από τη Morgan Stanley έχει δώσει ώθηση στον τραπεζικό κλάδο, που καταγράφει κέρδη 6,48%.

    Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 2,02% στις 595,75 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανέρχεται στα 55 εκατ. ευρώ.

    Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην τηλεδιάσκεψη του ΕuroWorking Group σήμερα το απόγευμα, καθώς αναμένεται να δώσει το στίγμα για το έκτακτο Eurogroup της Δευτέρας. Aπό την πλευρά του ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε την επιθυμία του για την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα στο Eurogroup της 9ης Μαΐου.

    Η Morgan Staley αύξησε τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες. Ειδικότερα, αύξησε την τιμή-στόχο για την μετοχή της Alpha Bank σε 3,65 από 2,75 ευρώ, για την Eurobank στα 1,42 από την προηγούμενη των 0,99 ευρώ, για την Πειραιώς στα 0,46 από τα 0,32 ευρώ και για την Εθνική έθεσε τιμή-στόχο τα 0,53 ευρώ.

    Έτσι, οι τραπεζικοί τίτλοι πρωταγωνιστούν στη σημερινή άνοδο του ΧΑ, με την Alpha Bank να σημειώνει κέρδη 8,38%, την Εθνική να ενισχύεται κατά 6,92%, την Πειραιώς να καταγράφει κέρδη 3,46% και την Eurobank να εμφανίζει άνοδο 5,41%.

    Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζουν η Folli Follie με κέρδη 5,28%, ο ΟΛΠ με άνοδο 4,7%, ο Μυτιληναίος με άνοδο άνω του 3%. Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, Μότορ Όιλ εμφανίζουν κέρδη άνω του 2%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/protokollo-sinergasias-metaxi-epitropon-kefaleagoras-ellados-ke-iran/42470

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/m-tsamaz-afxisi-ton-esodon-tou-ote-sti-statheri-tilefonia-to-a-trimino-2016/42471



    ΣΧΟΛΙΑ