• Top Stories

    «Η μνήμη όπου και να την αγγίξεις πονεί». Παρά τον πόνο, και πάλι η ΝΔ στο προσκήνιο

    • NewsRoom


    Αυτό το οποίο είναι απολύτως προφανές στη χώρα είναι το ποια θα είναι η συνέχεια στο πολιτικό πεδίο. Με τη Νέα Δημοκρατία να έχει διαλέξει το δρόμο της ανασυγκρότησης του κόμματος, την πορεία της προς το κέντρο αλλά και με δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη που δείχνουν αυτοπεποίθηση και σιγουριά «Δε βιάζομαι να γίνω Πρωθυπουργός», δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές που ήδη αχνοφαίνονται.

    Δεν είναι, βεβαίως, παράλογη η πιθανή ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, δεδομένου ότι τα σκάνδαλα που έχουν προκύψει είναι πολλά, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα σε συνδυασμό πάντα με την σκόπιμη σοσιαλδημοκρατική ρητορική που ακολουθούσε και ακολουθεί ώστε να δικαιολογήσει τα αντιλαϊκά και αντιεθνικά μέτρα που επιβάλλονται από την κυβέρνηση. Η κοροϊδία του κ. Τσίπρα προς τον ελληνικό λαό, είναι ξεκάθαρη.

    Ο Γεώργιος Σεφέρης κάποτε είπε «Η μνήμη όπου και να την αγγίξεις πονεί». Φράση που εμπερικλείει όλη την κατάσταση ως προς την αντίθετη ωστόσο κατεύθυνση. Και εννοώ, ότι ενώ ο ελληνικός λαός έχει εξαπατηθεί πολλάκις στο παρελθόν πιστεύοντας όλες τις υποσχέσεις των πολιτικών προσώπων.

    Εν τουτοις, δείχνει να μην πονεί καθόλου, αντιθέτως να επιθυμεί να ξαναγυρίσει στα παλιά, σε εκείνα δηλαδή που χαρακτηρίζονται από προδωσία και από αντιλαϊκή και αντιεθνική πολιτική. Κάτι που συνέβει με την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου, και αυτό γιατί το μεγαλύτερο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ αποτελείτο από πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ, τα οποία θέλοντας να εξασφαλίσουν την κοινοβουλευτική τους επιβίωση εισχώρησαν σ’ αυτόν.

    Αφήσαμε το ΠΑΣΟΚ. Πιάσαμε τη ΝΔ. Αφήσαμε τη ΝΔ. Πιάσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ (ΠΑΣΟΚ). Τώρα τι; Πάλι Νέα Δημοκρατία;

    dhmokratia9

    Ξαφνικά, λοιπόν, όλοι και όλες στράφηκαν προς τον κ. Μητσοτάκη, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους σε εκείνον. Στροφή, που συμβαίνει ωσάν η Νέα Δημοκρατία και δη ο Πρόεδρος της δεν έχουν παρελθόν ή κάποια ευθύνη. Σκέψη των πάντων είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα έκανε χειρότερα, και τουλάχιστον πριν ήμασταν καλύτερα. Είναι έτσι;

    Η μνήμη του ελληνικού λαού, δείχνει να μην συγκράτησε τα όσα έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά, στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διατελέσει καθήκοντα Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ελλάδας.

    Το σκίσιμο του μνημονίου και η υπόσχεση για έξοδο από την κρίση ήταν υπόσχεση και της Νέας Δημοκρατίας, αλλά δεν τήρησε. Ψέματα που στηρίχτηκαν από όλη την τότε κυβέρνηση. Ψέματα, που συνδυάστηκα με παρανομίες του κ. Μητσοτάκη:

    1. Αγόρασε στις 15 Μαρτίου του 2013 μετοχές Samsung αξίας 10.912 δολαρίων από διεθνές χρηματιστήριο τις οποίες φέρεται να πώλησε το 2014. Σύμφωνα, ωστόσο, με την κείμενη νομοθεσία (3213/2003) οι βουλευτές απαγορεύεται να διενεργούν χρηματιστηριακές συναλλαγές.
    2. Εκτός από το περίεργο πόθεν έσχες, στα οποία να σημειωθεί ότι δεν συμπεριέλαβε τη σύζυγό του, αν και δεν είχαν πάρει διαζύγιο, εμφανίζεται να χρησιμοποιούσαν τον ίδιο αριθμό ΑΦΜ. Συγκεκριμένα, η Μαρία Εύα Βιργινία Γκραμπόφσκι φαίνεται να χρησιμοποιεί δυο ΑΦΜ, παρότι ένας πολίτης σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος, κατέχει έναν μοναδικό αριθμό ΑΦΜ για όλη του τη ζωή.

    Τι περιμένουν οι Έλληνες πολίτες, όταν η ΝΔ τους πρόδωσε και όταν ο τωρινός Πρόεδρος της έχει ήδη παρανομήσει, με σκοπό το κέρδος; Κάποια στιγμή, πρέπει να μην συνεχιστεί το φαινόμενο του να υπερτερούν οι μονόφθαλμοι στους τυφλούς, και να ψάξουμε για αυτούς που πραγματικά βλέπουν.

    Η λύση δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αυτοί έχουν δοκιμαστεί. Δεν υπάρχει ανάγκης επανα-δοκιμασίας, ειδικά όταν γνωρίζουμε πως τα κόμματα δεν είναι προσωποκεντρικά -ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε. Όταν δηλαδή, η δράση ενός κόμματος δεν εξαρτάται μόνο από τον Πρόεδρό του αλλά από όλη την Κ.Ο του.



    ΣΧΟΛΙΑ