• Uncategorized

    «Αρνητική» η Γεννηματά στη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ: Υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» – Ξεκίνησε η «μάχη της ΚΙΝΑΛ»


    Αρνητική φαίνεται πως θα είναι η στάση της Φώφης Γεννηματά απέναντι στη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για το Σκοπιανό ζήτημα, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Κινήματος Αλλαγής, η οποία ξεκίνησε στις 20:00, το βράδυ της Τετάρτης.

    Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής φέρεται να έχει εντοπίσει «γκρίζες ζώνες» στη συμφωνία, τουλάχιστον με βάση το non paper της κυβέρνησης το οποίο προς το παρόν ήταν μέχρι πριν λίγο, όταν και δημοσιεύθηκε από τη Βουλή το κείμενο τη συμφωνίας,  η μόνη ενημέρωση που υπάρχει. Όπως μάλιστα φέρεται να δηλώνει, οι «γκρίζες ζώνες» αυτές, μπορεί να γίνουν… «μαύρες τρύπες για τα εθνικά μας συμφέροντα».

    Την ίδια ώρα, το Ποτάμι, η ΔΗΜΑΡ και η ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου έχουν τοποθετηθεί υπέρ της λύσης.

    Η συνεδρίαση θεωρείται κρίσιμη για το μέλλον του ΚΙΝΑΛ. Για τον λόγο αυτό θεωρείται σημαντικό να λάβουν γνώση του τελικού κειμένου της συμφωνίας, καθώς πιθανόν εκεί θα μπορέσουν να εξειδικεύσουν τους λόγους διαφωνίας, που ίσως επιτρέψουν και στο Ποτάμι να παρουσιάσει μια θέση που δεν θα οδηγεί σε διάσπαση το κίνημα.

    Πάντως η Γεννηματά δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει χωρίς συμβιβασμούς. Σε αυτό το πλαίσιο, μετατέθηκε για αύριο και η συνεδρίαση της ΚΟ του Ποταμιού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι το τελικό κείμενο της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ – Όλο το κείμενο (pdf)



    ΣΧΟΛΙΑ