• Uncategorized

    17 πράγματα που δεν ξέρατε ότι μπορούν να συνδεθούν στο Internet

    Loon Cup

    Loon Cup


    Η εποχή που μόνο οι υπολογιστές μπορούσαν να συνδεθούν στο Διαδίκτυο έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον κινητά τηλέφωνα, αυτοκίνητα, οικιακές συσκευές, ακόμα και καθημερινά αντικείμενα μπορούν να «επικοινωνήσουν» μαζί μας μέσω Διαδικτύου, χάρη στo Wi-Fi και το Bluetooth. Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

    Και μπορεί σε μεγάλο βαθμό η εξέλιξη αυτή να είναι πολύ χρήσιμη, όταν η τεχνολογία Wi-Fi ή το Bluetooth χρησιμοποιείται σε συσκευές όπως κάμερες και θερμοστάτες, όμως σε κάποιες περιπτώσεις αναρωτιέται κανείς αν πραγματικά υπάρχει λόγος πράγματι ένα αντικείμενο να συνδέεται στο Διαδίκτυο ή αν πρόκειται για μία αχρείαστη υπερβολή. Το Quartz συγκέντρωσε 18 τέτοιες περιπτώσεις πραγμάτων (και προσώπων, και ζώων) που μπορούν να συνδεθούν στο Internet, αλλά μάλλον δε χρειαζόταν να υπάρχουν…

    1. Μωρά

    Ναι, ακούγεται λίγο τρομακτικό – μωρά που συνδέονται στο Internet; Κάπως έτσι: Ο ειδικός μηχανισμός Mimo και οι… high tech κάλτσες Owlet καταγράφουν τους καρδιακούς παλμούς του μωρού και τα επίπεδα οξυγόνου και ειδοποιούν τους γονείς αν κάτι δεν πάει καλά.

    1. Λάστιχα ποδηλάτου

    Τα λάστιχα CycleAt καταγράφουν την πίεση και την απόδοσή τους σε μία εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, από την οποία μπορεί ανά πάσα στιγμή ο ιδιοκτήτης του ποδηλάτου να δει τα στοιχεία αυτά – όχι ότι δεν θα μπορούσε βέβαια απλώς να πιέσει λίγο τα ελαστικά του…

    1. Κατσαρόλες

    Ναι, υπάρχει μία κατσαρόλα της εταιρείας CrockPot που σας επιτρέπει να την ελέγχετε από όπου κι αν βρίσκεστε, χρησιμοποιώντας τεχνολογία Wi-Fi.

    1. Πιστωτικές κάρτες

    Η κάρτα The Coin (που λειτουργεί με Bluetooth) αντικαθιστά όλες τις κάρτες στο πορτοφόλι σας, για όλες τις ηλεκτρονικές σας πληρωμές – βέβαια, δεν παύει να είναι μία χειροπιαστή κάρτα, όταν θα μπορούσατε απλώς να πληρώνετε μέσω του κινητού σας, ας πούμε.

    1. Κούπες

    Η κούπα Vessyl σας ενημερώνει για το τι είναι το υγρό που πίνετε – που είναι πολύ χρήσιμο αν συνηθίζετε να πίνετε ροφήματα χωρίς να ξέρετε τι είναι.

    1. Τσάντες για πάνες

    Αν σας φαίνεται πολύ κουραστικό να ανοίξετε την ειδική τσάντα για το άλλαγμα του μωρού και να δείτε τι έχει μέσα, η υπό κατασκευή τσάντα bluetooth Baggio σας ενημερώνει μέσω της εφαρμογής της για κινητά τι υπάρχει μέσα…

    1. Σκύλοι

    Το FitBark είναι μία εφαρμογή ελέγχου δραστηριότητας, όπως αντίστοιχες εφαρμογές για τους ανθρώπους που μετρούν τα βήματά μας και τις θερμίδες που καίμε με τη δραστηριότητά μας, ενώ σύντομα θα υπάρχει και μία εφαρμογή που θα μας επιτρέπει να κατανοήσουμε τα συναισθήματα του σκύλου μας…

    1. Άλογα

    Αν έχετε άλογο και θέλετε στοιχεία σε πραγματικό χρόνο για την απόδοσή του και τα επίπεδα δραστηριότητάς του, υπάρχει η εφαρμογή Balios για το Apple Watch.

    1. Κύκλοι περιόδου

    Μία μικρή συσκευή που τοποθετείται «εκεί κάτω», το Loon Cup, βοηθά τις γυναίκες να παρακολουθούν τη ροή της περιόδου τους, και τις ενημερώνει μέσω smartphone ή Apple Watch όταν πρέπει να αδειάσει.

    1. Σπρέι πιπεριού

    Αχρείαστο να ‘ναι, αλλά το σπρέι πιπεριού Defender  είναι εξοπλισμένο με κάμερα και Bluetooth, ώστε όταν το χρησιμοποιείτε σε κάποιον που σας επιτίθεται να καταγράφει το πρόσωπό του και να στέλνει την εικόνα του στη φωτογραφία.

    1. Δαχτυλίδια

    Το «έξυπνο» δαχτυλίδι MOTA στέλνει ειδοποιήσεις σε μία μικροσκοπική οθόνη στο δάχτυλό σας. Μα ποιος χρειάζεται ειδοποιήσεις στο δάχτυλό του;

    1. Παπούτσια

    Τα «έξυπνα παπούτσια» Lechal  σας λένε προς ποια κατεύθυνση να περπατήσετε – αν και για αυτήν τη δουλειά υπάρχει και το Google Maps.

    1. Βαλίτσες

    Η Bluetooth βαλίτσα Bluesmart μπορεί να σας πει αν την έχετε παραφορτώσει, ενώ η ψηφιακή κλειδαριά της ελέγχεται μέσω του Apple Watch σας – αλλά ακούγεται κάπως περίεργο να πρέπει να… φορτίσετε τη βαλίτσα σας πριν από ένα ταξίδι, έτσι δεν είναι;

    1. Μπάλες ποδοσφαίρου

    Η μπάλα Adidas Smart Ball χρησιμοποιεί την τεχνολογία Bluetooth για να καταγράψει την πορεία της όταν τη σουτάρετε.

    1. Φούρνοι

    Αν διαθέτετε 1.500 δολάρια, ίσως θα ήταν μία καλή αγορά ο June Intelligent Oven, που μπορεί να καταλάβει τι φαγητό τοποθετείτε μέσα του και το μαγειρεύει για όσο χρόνο χρειάζεται, Μπορείτε να τσεκάρετε το ψήσιμο μέσω της εφαρμογής του στο κινητό ή από την ενσωματωμένη κάμερα. Ή απλά μπορείτε να πάρετε ένα κανονικό φουρνάκι και απλά να προσέχετε όταν μαγειρεύετε.

    1. Οδοντόβουρτσες

    Ναι, σωστά διαβάσατε: Οδοντόβουρτσες. Η Beam brush χρησιμοποιεί την τεχνολογία Bluetooth για να καταγράψει το πώς βουρτσίζετε τα δόντια σας, ενώ η εφαρμογή της για κινητά παραγγέλνει για σας μία νέα οδοντόβουρτσα κάθε τρεις μήνες.

    1. Τουαλέτες

    Η τουαλέτα Lixil Satis ελέγχεται μέσω smartphone από την αντίστοιχη εφαρμογή, ενώ σας παρέχει ένα «ημερολόγιο» που καταγράφει πότε κάνετε την ανάγκη σας…



    ΣΧΟΛΙΑ