• Τράπεζες

    Τράπεζες: Ποιοι θα ελέγχουν πιστοποιητικά εμβολιασμού και rapid test των πελατών

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Υπάλληλοι των τραπεζών και όχι σεκιούριτι θα αναλάβουν τον έλεγχο των rapid test των ανεμβολίαστων πελατών που θα επισκέπτονται τα τραπεζικά καταστήματα από τη Δευτέρα.

    Αυτό αποφάσισαν χθες οι τραπεζίτες σε συνάντηση που είχαν στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών και απέρριψαν την εισήγηση της ΟΤΟΕ, που πρότεινε την πρόσληψη σεκιούριτι για τον έλεγχο των τεστ και την ταυτοπροσωπία όσων δεν έχουν εμβολιαστεί.

    «Οι τράπεζες δεν θεωρούν ότι θα υπάρξουν προβλήματα με τον έλεγχο των rapid test. Εχουν εμπειρία και έχουν λάβει από την πρώτη στιγμή, από το πρώτο lockdown όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για το προσωπικό τους και την πελατεία τους και τα τηρούν.

    »Ετσι και τώρα, τον έλεγχο θα τον αναλάβουν οι υπάλληλοι των τραπεζών, οι οποίοι γνωρίζουν την πελατεία του κάθε καταστήματος» αναφέρει στο mononews.gr τραπεζική πηγή.

    Να σημειωθεί ότι η ΟΤΟΕ μετά την ανακοίνωση του νέου μέτρου, ότι είναι υποχρεωτική η επίδειξη rapid test 48 ωρών για την επίσκεψη σε τραπεζικό κατάστημα, έστειλε επιστολή στους συναρμόδιους υπουργούς στην οποία ανέφερε ότι δεν είναι ούτε εφικτό ούτε στοιχειωδώς ασφαλές να επιφορτιστούν οι εργαζόμενοι του δικτύου καταστημάτων με το καθήκον του ελέγχου πιστοποιητικών εμβολιασμού. Και πρότεινε ο έλεγχος να ανατεθεί σε πρόσθετο και κατάλληλα εκπαιδευμένο δυναμικό ασφαλείας, που θα είναι ειδικά και αποκλειστικά επιφορτισμένο με τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή διενέργειας των απαιτούμενων test της πελατείας.

    Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Alpha Bank κ. Τάσος Γκιάτης, σε σχετική ανακοίνωση ανέφερε πως: Το βάρος ελέγχου των πελατών για την είσοδο τους στα καταστήματα δεν μπορεί να το επωμιστεί ο συνάδελφος για δύο λόγους: α) διότι δεν επαρκεί το προσωπικό για να ελέγχει εντός του ωραρίου συναλλαγών τα πιστοποιητικά των πελατών λόγω της υποστελέχωσης του δικτύου και β) διότι είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν περιστατικά βίας από πελάτες όταν εργαζόμενος θα απαγορεύσει την είσοδο τους λόγω μη έγκυρων πιστοποιητικών. «Ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank, για την αποφυγή όλων των παραπάνω ζητά από την τράπεζα να διεκπεραιωθεί όλη αυτή η διαδικασία από εταιρείες Security για όσο χρονικό διάστημα θα ισχύουν τα μέτρα» κατέληγε η ανακοίνωση.

    Η απόφαση που έλαβαν οι τράπεζες χθες ήταν ότι οι έλεγχοι θα διενεργούνται από το προσωπικό τους, και όπως αναφέρουν: Στα καταστήματα εφαρμόζουμε συγκεκριμένη μέθοδο ώστε οι πελάτες να μπαίνουν λίγοι- λίγοι, να τηρούν τα μέτρα και να φορούν μάσκα. Ετσι και τώρα θα κάνουμε και τον έλεγχο των τεστ και των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

    Οι υπάλληλοι μας γνωρίζουν τους πελάτες και δεν θα υπάρξουν προβλήματα, σημειώνουν χαρακτηριστικά ….

    Διαβάστε επίσης

    Πλεύρης: Τεστ σχεδόν παντού για τους ανεμβολίαστους – Ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση για τους άνω των 18 ετών



    ΣΧΟΛΙΑ