• Τράπεζες

    Το μήνυμα του Βασίλη Ψάλτη στο προσωπικό της Alpha Bank για τη «μάχη» κατά του κορονοϊού

    • NewsRoom
    Alpha Bank

    Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank


    Το δικό του μήνυμα στέλνει ο επικεφαλής της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης προς το προσωπικό της Τράπεζας, με αφορμή τα μέτρα προστασίας και πρόληψης κατά του κορονοϊού.

    Αναλυτικά το μήνυμα του Βασίλη Ψάλτη:

    Στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για επιβράδυνση της διάδοσης του κορωνοϊού στη χώρα μας, η προστασία της υγείας και της ασφάλειας όλων μας αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την Alpha Bank.

    Από την πρώτη στιγμή προχωρήσαμε στη λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και προστασίας, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα έκθεσης του Προσωπικού μας στον Covid-19. Και μέχρι τώρα, το πετύχαμε. Όμως οι εξελίξεις τρέχουν και εμείς οφείλουμε να τις παρακολουθούμε λεπτό προς λεπτό και να είμαστε εγκαίρως έτοιμοι.

    Η Τράπεζα, αποτελώντας παραδοσιακά βασικό πυλώνα του τραπεζικού μας συστήματος, οφείλει να μεριμνήσει για τη συνέχιση της ομαλής επιχειρησιακής της λειτουργίας, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη προσπάθεια θωράκισης της εθνικής οικονομίας στις πρωτοφανείς συνθήκες που βιώνουμε. Άλλωστε, το δημόσιο συμφέρον επιτάσσει, μετά τον τομέα υγείας και τις δημόσιες υπηρεσίες, να διασφαλιστεί με κάθε μέσο η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος. Έτσι, τα μέτρα που λαμβάνουμε διασφαλίζουν ότι θα επιτελέσουμε το καθήκον μας έναντι της ελληνικής οικονομίας, των επιχειρήσεων και των συμπολιτών μας.

    Όπως γνωρίζετε, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η τελική φάση υλοποίησης του σχεδίου μας για την ασφαλή και παραγωγική εξ αποστάσεως εργασία (work from home). Σημαντικό ποσοστό των συναδέλφων μας θα εργάζονται από την κατοικία τους, ενώ ειδικά σχέδια δράσης έχουν εκπονηθεί προκειμένου να παραμείνει ενεργό το Δίκτυο καταστημάτων της Τράπεζας, να διασφαλιστεί η βέλτιστη εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων και να προστατευθεί η υγεία του Προσωπικού μας.

    Παράλληλα, έχουμε ήδη λάβει σειρά πρωτοβουλιών, ακόμη και πέραν του πλαισίου που έχει θεσμοθετήσει η Πολιτεία, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τους πιο ευάλωτους από τους συναδέλφους μας και, βεβαίως, όσους καλούνται να φροντίσουν ανήλικα τέκνα. Η Alpha Bank υπήρξε διαχρονικά δίπλα στο Προσωπικό της και συνεχίζει να το πράττει με συνέπεια και
    ευαισθησία και στην πρωτόγνωρη αυτή συγκυρία.

    Κρίσιμης σημασίας διευθύνσεις λειτουργούν, ήδη, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Business Continuity Plan, οι ηλεκτρονικές και άλλες υποδομές μας έχουν ενισχυθεί, ενώ λαμβάνονται όλα τα\ απαραίτητα μέτρα για να εξακολουθήσει απρόσκοπτα η παροχή υπηρεσιών από τα εναλλακτικά δίκτυα στους Πελάτες μας.

    Η επιτυχία της εθνικής προσπάθειας να περιοριστεί η διάδοση του ιού και να προστατευθούν οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας προϋποθέτει εταιρική υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα στην τήρηση των μέτρων προστασίας που έχουν επιβληθεί, αλλά και προσωπική και συλλογική σύνεση.

    Η Alpha Bank και το Προσωπικό της οφείλουν να είναι ισχυροί κρίκοι σε αυτή την αλυσίδα ευθύνης.

    Είμαι βέβαιος πως ΜΑΖΙ μπορούμε να σταθούμε στο ύψος των προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας: να συμβάλλουμε ο καθένας με το παράδειγμά του στην εθνική προσπάθεια ανάσχεσης της επιδημίας, να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας, τους οικείους μας και τους Πελάτες μας και, φυσικά, να συνεχίσουμε να παρέχουμε απρόσκοπτα τις αναγκαίες υπηρεσίες στην χώρα μας.

    Βασίλης Ψάλτης



    ΣΧΟΛΙΑ