• Τράπεζες

    Στουρνάρας: Μικρότερη η περίμετρος για τον νέο Πτωχευτικό

    Γιάννης Στουρνάρας. Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος


    «Θα ήταν σκόπιμο να αναμένουμε την τροποποιημένη εκδοχή του νομοσχεδίου που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση, πριν συζητηθούν οι τυχόν επιπτώσεις» του νέου Πτωχευτικού, αναφέρει σε επιστολή του προς την Ελληνική Ένωση Τραπεζών ο Διοικητής της ΤτΕ κ. Γιάννης Στουρνάρας.

    Μάλιστα στην επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΕΤ κ. Γ. Χαντζηνικολάου υπογραμμίζει χαρακτηριστικά:

    «Εκείνο που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι ειδικότερα όσον αφορά στη περίμετρο των ενήμερων οφειλετών που μπορούν να υπαχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, μετά τις τελευταίες συζητήσεις με τους Θεσμούς έχει επέλθει ουσιώδης περαιτέρω μείωση της περιμέτρου. Στα κριτήρια επιλεξιμότητας έχει προστεθεί εκείνο της σημαντικής μείωσης του εισοδήματος (income event).

    » Σημαντική είναι επίσης η δυνατότητα που δίνεται σε ευάλωτους ενήμερους οφειλέτες να λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση της δόσης του δανείου χωρίς υπαγωγή στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.

    » Επίσης έχει γίνει σειρά άλλων βελτιώσεων προς την κατεύθυνση της θεραπείας των ανησυχιών που διατυπώνετε στην επιστολή σας. Συνεπώς, το κείμενο του νομοσχεδίου που τέθηκε προς διαβούλευση και επί του οποίου διατυπώνετε σχόλια, αλλά και λαμβάνεται υπόψη στην ποσοτική ανάλυση επιπτώσεων της Deloitte έχει πλέον μεταβληθεί σε πολλά σημεία του».

    Διαβάστε την επιστολή του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα



    ΣΧΟΛΙΑ