ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Η διαδικασία έκδοσης του Fit and Proper για τον Χένρι Χόλτερμαν κυλούσε κανονικά και, όπως είχε προγραμματιστεί, θα το έπαιρνε τον Ιούνιο.» Τη δήλωση αυτή κάνει στο mononews ο κεντρικός τραπεζίτης, Γιάννης Στουρνάρας, ερωτώμενος για την καθυστέρηση της διαδικασίας λήψης του πιστοποιητικού με το οποίο ο Ολλανδός μεγαλοεπιχειρηματίας θα μπορούσε να αποκτήσει ποσοστό μετοχών άνω του 10% στην Alpha Bank, όπως προβλέπεται από τις ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές.
Όπως επισημαίνει ο διοικητής της ΤτΕ, ο κ. Χόλτερμαν θα έπαιρνε κανονικά το Fit and Proper, το οποίο είχε ζητηθεί εδώ και μερικούς μήνες και βρισκόταν στο στάδιο της διερεύνησης από τον SSM.
Πρόκειται για μία πολύπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία αξιολόγησης για την οποία αρμόδια είναι η ΤτΕ και ο SSM, και εξελισσόταν ομαλά, χωρίς προβλήματα, με τη διαφορά ότι υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις λόγω της γενικότερης παγκόσμιας αναταραχής, καθώς αυστηριοποιήθηκαν όλα τα κριτήρια αξιολόγησης από το ευρωπαίο επόπτη και το ίδιο κάναμε και εμείς. Ωστόσο δεν υπήρξε κανένα κώλυμα και μέσα στον Ιούνιο θα είχε πάρει το fit & proper.
Μάλιστα η ΤτΕ χαρακτηρίζει win-win για όλους την συμφωνία που το ποσοστό του Χόλτερμαν πέρασε στην Unicredit.
Ωστόσο, στην παρούσα χρονική στιγμή ο επικεφαλής της UniCredit, Αντρέα Ορσέλ, έθεσε όρο να αγοράσει την παρούσα χρονική στιγμή και στην σημερινή αξία της μετοχής.
Από την άλλη ο Ολλανδός πολυεκατομμυριούχος, επικεφαλής του family fund της Reggeborgh, έκρινε ότι η πώληση του ποσοστού του τώρα θα του απέφερε μεγάλα κέρδη αφού είχε αγοράσει σε πολύ χαμηλή τιμή τη μετοχή της Alpha Bank.
Να σημειωθεί ότι ο Ολλανδός τοποθετήθηκε στην Alpha Bank σε μέση τιμή 1,2 ευρώ ανά μετοχή και μεταβίβασε το πακέτο του στη χθεσινή τιμή κλεισίματος της μετοχής της τράπεζας 2,8 ευρώ, αποκομίζοντας τεράστιες υπεραξίες.
Διαβάστε επίσης:
Ιδού το τίμημα για την πώληση των μετοχών της Alpha Bank από τον Χένρι Χόλτερμαν στην UniCredit
Reggeborgh: Ο Χόλτερμαν πούλησε στη UniCredit τη συμμετοχή του στην Alpha Bank
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
