• Τράπεζες

    Στο Λουξεμβούργο μεταφέρει η Alpha Bank το υποκατάστημα Λονδίνου

    Alpha bank


    Σε ετοιμότητα για το… Brexit είναι η Alpha Bank, η διοίκηση της οποίας έχει δρομολογήσει τη μεταφορά στο Λουξεμβούργο του καταστήματος που διατηρεί η τράπεζα στη Λονδίνο.

    Η απόφαση ελήφθη σε συνεργασία με τον SSM, o οποίος ενόψει ενός σκληρού Brexit (hard Brexit), έχει δώσει σαφείς οδηγίες σε όσες τις τράπεζες διατηρούν, μέσω υποκαταστημάτων τους, χαρτοφυλάκια ευρωπαϊκών δανείων σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, να εξετάσουν εναλλακτικές επιλογές.

    Η επιλογή του Λουξεμβούργο έγινε μετά από ανάλυση της αγοράς και φέρει τη σύμφωνη γνώμη των εποπτικών αρχών, στις οποίες η αίτηση υποβλήθηκε τον περασμένο Ιούνιο.

    Η επιλογή του Λουξεμβούργου ανταποκρίνεται στα υψηλά πρότυπα λειτουργίας της Τράπεζας με την κάλυψη των αναγκαίων συμβουλευτικών και νομικών υπηρεσιών.

    Το κατάστημα που μεταφέρεται στο Λουξεμβούργο θα στελεχωθεί με ομάδα 10 περίπου ατόμων και ανήκει στην μητρική Τράπεζα.

    Τα υπό διαχείριση assets διαμορφώνονται περί τα 2 δισ. ευρώ και με βάση τον προγραμματισμό, το κατάστημα θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει έως τον Ιούνιο του 2020.

    Να σημειωθεί ότι η απόφαση αφορά το κατάστημα που λειτουργεί η Alpha Bank στη Βρετανική πρωτεύουσα και όχι τη θυγατρική του ομίλου, την Alpha Bank London, η οποία θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία της, δραστηριοποιούμενη κυρίως στους τομείς του private banking και του real estate finance.



    ΣΧΟΛΙΑ