• Τράπεζες

    Ψήφος εμπιστοσύνης της HSBC στην Τρ. Κύπρου

    • NewsRoom
    HSBC

    HSBC


    Ψήφο εμπιστοσύνης παρέχει η HSBC στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα καθώς αναλαμβάνει ανταποκρίτρια τράπεζα της Τρ. Κύπρου για τις εκκαθαρίσεις συναλλαγών που γίνονται σε δολάρια.

    Η Τρ. Κύπρου συνεργάζεται επίσης έχει την Bank of New York Mellon και την Citibank NA, New York για τις εν λόγω εκκαθαρίσεις.

    Εδώ και αρκετά χρόνια μεγάλοι τραπεζικοί οργανισμοί διέκοπταν τις δραστηριότητες τους στο πλαίσιο πρόληψης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, καθώς μεγαλώνει το κόστος συμμόρφωσης σε σύγκριση με τα έσοδα που αποφέρει η παροχή των υπηρεσιών ανταποκρίτριας τράπεζας, ιδιαίτερα σε χώρες υψηλού ρίσκου και χαμηλού οφέλους. Σ’ αυτά τα πλαίσια, σε κάποιο στάδιο το κυπριακό τραπεζικό σύστημα βρέθηκε προ του φάσματος να βρεθεί αποκλεισμένο από τη διεθνή τραπεζική αφού πολύ λίγες διεθνείς τράπεζες παρέμειναν να παρέχουν υπηρεσίες για συναλλαγές σε δολάριο.

    Πλέον διαφαίνεται ότι η Μεγαλόνησος αποκαθίσταται στο διεθνές τραπεζικό περιβάλλον όσον αφορά το ξέπλυμα χρήματος και πως οι ενισχυμένοι κανόνες και μέτρα που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια αρχίζουν να πείθουν.



    ΣΧΟΛΙΑ