• Τράπεζες

    Προς νέα αναβολή ο πλειστηριασμός για μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στην Κω ελέω… πανδημίας

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Kipriotis Village Hotel


    Η συγκυρία της πανδημικής κρίσης, ευνοεί για άλλη μία φορά επιχειρηματικούς ομίλους με «κόκκινες» οφειλές αρκετών δεκάδων  εκατομμυρίων ευρώ, υποθέσεις που χρονίζουν επί σειρά ετών, με τους ιδιοκτήτες να διατηρούν τα «μαγαζιά» τους, τα οποία υπό κανονικές συνθήκες θα είχαν  αλλάξει χέρια.

    Αυτό αναφέρει χαρακτηριστικά στο mononews.gr  τραπεζίτης και μάλιστα σημειώνει, αναφερόμενος σε μεγαλοξενοδόχο πως: «Αν τα χρήματα  που δαπανά για τις αμοιβές του ‘στρατού’ των δικηγόρων που χρησιμοποιεί για να ασκεί ένδικα μέσα, τα έδινε για να πληρώνει τις δόσεις των δανείων του, θα ήταν ενήμερος…».

    «Κάποιοι μεγάλοι οφειλέτες δεν αρνούνται μόνο κάθε συνεννόηση διευθέτησης με τις τράπεζες, αλλά στρέφονται και εναντίον στελεχών, με προσωπικές αγωγές», αναφέρει η ίδια πηγή.

    Οι τραπεζίτες, όπως και οι servicers επιμένουν να επιτραπεί η διενέργεια των πλειστηριασμών για μεγάλες υποθέσεις που χρονίζουν.

    Αναβολή πλειστηριασμού για ξενοδοχειακή μονάδα στην Κω

    Σε νέα αναβολή πάει ο πλειστηριασμός για το ξενοδοχειακό συγκρότημα Κυπριώτη στην Κω. Το ηλεκτρονικό σφυρί δεν θα χτυπήσει στις 3 Μαρτίου 2021, καθώς όλοι οι πλειστηριασμοί παραμένουν «παγωμένοι» λόγω της πανδημίας.

    Συγκεκριμένα στην ανώνυμη εταιρεία «Γ. ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ Α.Ε.», ανήκουν  ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων που βρίσκονται  στην περιοχή Ψαλίδι στην Κω.

    Επισπεύδουσες στην υπόθεση είναι η τράπεζα Eurobank και η Intrum (εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις), για οφειλές ύψους 130 εκατ ευρώ.

    Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 83,83 εκατ ευρώ.

    Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην έκθεση πλειστηριασμού, όπως αυτός είναι αναρτημένος στην πλατφόρμα e- auction, πρόκειται για:

    -Το «Kipriotis Maris Hotel & Suites 5*» (το οποίο  είναι και το πιο πρόσφατο του συγκροτήματος των ξενοδοχείων «Kipriotis»). Το συγκρότημα αυτό αποτελείται από 143 δωμάτια (317 κλίνες). Απέχει 3,5 χιλιόμετρα από την πόλη της Κω και 80 μέτρα περίπου από τη θάλασσα.

    -Τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα με τις επωνυμίες «Kipriotis Hippocrates Hotel 4*», «Kipriotis Panorama Hotel & Suites 5*» και «Kipriotis Aqualand Hotel 4*», με συνολική δυναμικότητα 629 δωμάτια. Τα ξενοδοχεία  απέχουν  3,5 χιλιόμετρα από την πόλη της Κω και 100 μέτρα περίπου από τη θάλασσα.

    -Το ξενοδοχειακό συγκρότημα με την επωνυμία «Kipriotis Village Hotel» που διαθέτει 709 δωμάτια (και επτά διαφορετικούς τύπους δωματίων).

    Τα ξενοδοχεία είναι χτισμένα σε έκταση 300 στρεμμάτων, διαθέτουν συνεδριακά κέντρα, κέντρο θαλασσοθεραπείας, πισίνες, spa, παιδότοπους, πλήθος εστιατορίων και μπαρ, χώρους αθλοπαιδιών κλπ.

    Σύμφωνα με την έκθεση του πλειστηριασμού: Στα ξενοδοχεία εκτελέστηκαν πολεοδομικές αυθαιρεσίες μεγάλης κλίμακας και πραγματοποιήθηκαν δηλώσεις υπαγωγής στο Ν.4178/13 για τη ρύθμιση αυθαιρέτων.

    Το συνολικό πρόστιμο για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων είναι 28.911,19  ευρώ  και το υπόλοιπο προς πληρωμή είναι είναι 21.947,27 €, το οποίο θα αφαιρεθεί από την τελική αξία του ακινήτου, σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρονται στην έκθεση πλειστηριασμού.

    Ακόμα αναφέρεται πως:  Σύμφωνα με τα από 03-07-2020, με αρ. πρωτ. 986 και συνολικά 11 αντίγραφα τίτλων του Κτηματολογίου Κω – Λέρου, προκύπτει ότι πλην της επιβληθείσας αναγκαστικής κατάσχεσης, υπέρ των επισπευδουσών, επί των πιο πάνω ακινήτων υφίστανται τα κάτωθι βάρη:

    1/ Τρεις προσημειώσεις  υποθήκης, υπέρ της Eurobank για συνολικό ποσό 55,1 εκατ ευρώ.

    2/ Δύο προσημειώσεις υποθήκης,  υπέρ της Attica Bank για συνολικό ποσό 14  εκατ ευρώ,

    3/ Εξι  προσημειώσεις υποθήκης υπέρ της Τράπεζας Κύπρου για συνολικό ποσό 63,6 εκατ ευρω.

    4/ Προσημείωση υποθήκης,  υπέρ της Γενικής Τράπεζας, για ποσό 2,15 εκατ ευρώ,

    5/  Εγγραφή αναγκαστικής κατάσχεσης,  υπέρ του Δήμου Κω, για ποσό 2.630.816,62 ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ