• Τράπεζες

    PD Neurotechnology: Μία ακόμη εταιρεία στο πρόγραμμα NBG Business Seeds της ΕΤΕ

    • NewsRoom

    Businessman working on tablet with INVESTOR on a screen


    Η Εθνική Τράπεζα υποδέχεται την PD Neurotechnology στο δίκτυο των εταιρειών που υποστηρίζει συμμετέχοντας στο εταιρικό τους κεφάλαιο, στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας NBG Business Seeds.

    Η PD Neurotechnology Limited είναι μία εταιρεία υψηλής τεχνολογίας που αναπτύσσει, παράγει και πωλεί συστήματα  που συνδυάζουν αισθητήρες και ευφυείς αλγορίθμους για την υποστήριξη ασθενών με κινητικές διαταραχές.

    Με το πρώτο της προϊόν, που ονομάζεται PDMonitor και αφορά στην παρακολούθηση ασθενών με τη νόσο του Πάρκινσον, επιτυγχάνεται καλύτερη παρακολούθηση των ασθενών, μείωση των συμπτωμάτων και κατά συνέπεια βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

    Το προϊόν είναι σε διαδικασία κλινικών δοκιμών σε Γερμανία, Ιταλία και Ελλάδα και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά τον Ιούνιο του 2018, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία MEDICAL CE Marking.

    Η εταιρεία έχει πιστοποιηθεί κατά ISO 9001:2015, ISO 27001 και ISO 13485, ενώ η διαδικασία συλλογής, αποθήκευσης και ανάλυσης των δεδομένων ακολουθεί τις αρχές του GDPR.

    Υπενθυμίζεται ότι το NBG Business Seeds είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, το οποίο περιλαμβάνει δράσεις ανάδειξης και προβολής καινοτόμων ιδεών και έργων, εκπαίδευσης και καθοδήγησης ομάδων, παροχής υποδομών, δικτύωσης και χρηματοδότησης.

    Πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων, έμφαση δίνεται από την Εθνική Τράπεζα στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων, οι οποίες έχουν διακριθεί, μέσα από τις δράσεις του προγράμματος NBG Business Seeds.

    Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκπρόσωποι επιλεγμένων προτάσεων παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας και λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon, του Facebook και της Microsoft.

    Επίσης, για την οικονομική στήριξη εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένες δράσεις οικονομικής στήριξης σε συνεργασία με τον οργανισμό The People’s Trust, δράσεις δανεισμού και συμμετοχής στο μετοχικό τους κεφάλαιο καθώς και δράσεις καθοδήγησης και δικτύωσης σε συνεργασία με τη Google, Grant Thornton, Watson, Farley & Williams, Israel Advanced Technology Industries (IATI), Ελληνο-Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο, Census, ΜcKinsey, KEMEΛ και την Endeavor Greece.

    Έμφαση δίνεται στην καθοδήγηση (mentoring) των ομάδων και από τα έμπειρα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, τα οποία, με επαγγελματική εμπειρία άνω των είκοσι ετών και σε διαφορετικούς κλάδους, ​προτείνουν στοχευμένες λύσεις για τη βελτίωση κάθε καινοτόμου προσπάθειας.

    • Επιχειρηματική ιδέα
    • Business plan
    • Υλοποίηση
    • Ανάπτυξη επιχειρήσεων

    ​Η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για ενθάρρυνση και ανάδειξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, έχει θεσμοθετήσει από το 2010 τον Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας​​, προβάλλοντας με επιτυχία ιδέες, επιχειρηματικά σχέδια και start-ups.

    Ο Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, αναδεικνύει και βοηθά να ωριμάσουν οι επιχειρηματικές ιδέες που πηγάζουν από τα αμφιθέατρα των Πανεπιστημίων και τους παραγωγικούς χώρους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εθελουσία Τράπεζας Πειραιώς: Μόνο από ένα κατάστημα έφυγαν οι 9 στους 10 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χάος στις τράπεζες πυροδότησαν τα κέρδη από την ανταλλαγή ομολόγων – Πώς λύθηκε ο γόρδιος δεσμός

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποκλειστικό: Η Tesla στήνει HUB στην Ελλάδα. Όλες οι λεπτομέρειες 



    ΣΧΟΛΙΑ