• Τράπεζες

    Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ): Προς το 2024 η διανομή μερίσματος σε ποσοστό έως 30% επί των κερδών του 2023

    • NewsRoom
    Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας

    Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας


    Προς το 2024 τοποθέτησε ο Παύλος Μυλωνάς τη διανομή μερίσματος στους μετόχους της Εθνικής Τράπεζας, σε ένα ποσοστό 20 έως 30% επί των κερδών του 2023.

    Ο κ. Μυλωνάς, μιλώντας σε αναλυτές για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου του 2023, χαρακτήρισε πρώιμη τη διανομή μερίσματος από τις ελληνικές τράπεζες από τα κέρδη του 2022, ενώ ανέφερε πως η Εθνική σκοπεύει να αξιοποιήσει τα κεφάλαια και την ισχυρή ρευστότητά της για την αύξηση των χορηγήσεων αλλά και σε ευκαιρίες σε assets που μπορούν να προσθέσουν αξία. Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι στιγμή υπάρχει μια αυξητική τάση στη ζήτηση νεών επιχειρηματικών δανείων, η οποία αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά στο δεύτερο εξάμηνο.

    Ο CEO της Εθνικής ανέφερε πως η  τράπεζα στοχεύει στην έκδοση τίτλου για την κάλυψη των απαιτήσεων MREL προς το τέλος του έτους  ή στις αρχές του 2024. Παράλληλα, επεσήμανε ως το αργότερο στις αρχές του 2024 η Εθνική θα έχει αποπληρώσει το σύνολο των φθηνών δανείων TLTRO προς το ευρωσύστημα, τα οποία σήμερα ανέρχονται σε 4 δισ. ευρώ.

    Ο κ. Μυλωνάς επεσήμανε το γεγονός πως ο δείκτης NPEs παρέμεινε αμετάβλητος στο 5,2% στο πρώτο τρίμηνο καθώς δεν υπήρξαν σημαντικές εισροές νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων, παρά μόλις 10 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά το δεύτερο τρίμηνο, αναμένεται μεν αύξηση, χωρίς ωστόσο να φαίνεται – με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα – πως θα επιβεβαιωθεί η αρχική πρόβλεψη της τράπεζας για νέα NPEs ύψους 350 εκατ. ευρώ το 2023.

    Διαβάστε επίσης

    Εθνική Τράπεζα: 260 εκατ. ευρώ τα κέρδη μετά φόρων στο πρώτο τρίμηνο – Στο 5,2% ο δείκτης NPEs



    ΣΧΟΛΙΑ