• Τράπεζες

    Παρέμβαση Μεγάλου στην πτώση της Τράπεζας Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς


    «Παράθυρο» για έκδοση ομολόγου, στο πλαίσιο του σχεδίου κεφαλαιακής της ενίσχυσης, αναζητεί η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της κ. Χρήστου Μεγάλου στο Reuters, παρακολουθεί για τον σκοπό αυτό με μεγάλη προσοχή τις  εξελίξεις στις αγορές ομολόγων.

    Σημειώνεται ότι η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς έφτασε σήμερα, Τετάρτη, να διαπραγματεύεται και να «κλειδώσει» τελικά στο -30%, κάτι που, σύμφωνα με τους αναλυτές, οφείλεται στα αρνητικά σενάρια που υπάρχουν για τον τραπεζικό κλάδο.

    «Η τράπεζα βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με τις εποπτικές Αρχές και παρακολουθεί τις αγορές ομολόγων για να βρει το “παράθυρο ευκαιρίας” για την non-dilutive έκδοση που περιλαμβάνεται στο σχέδιο» της Τράπεζας Πειραιώς, δήλωσε συγκεκριμένα στο πρακτορείο Reuters ο κ. Μεγάλου.

    Αν και η Τράπεζα Πειραιώς κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με όλες τις ελληνικές συστημικές τράπεζες, ο μετοχικός τίτλος της Πειραιώς είναι εκείνος που βρίσκεται περισσότερο εκτεθειμένος στη δίνη του κυκλώνα των πωλητών, γεγονός που φάνηκε ξεκάθαρα στη σημερινή συνεδρίαση.

    Το γεγονός αυτό αποδίδεται κατά κύριο λόγο στα όσα δημοσιοποιήθηκαν από το Bloomberg, για την ανάγκη ενίσχυσης της κεφαλαιακής της βάσης, μέσω της άντλησης 500 εκατ. ευρώ. Υλοποιώντας την έκδοση ομολόγου Tier 2, όπως προβλέπει το συμφωνηθέν σχέδιο της τράπεζας με τον εποπτικό μηχανισμό του SSM.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, το συγκεκριμένο σχέδιο δεν έχει αυστηρά περιχαρακωμένο χρονικό διάστημα (μέχρι τα τέλη της εφετινής χρονιάς) αλλά διαθέτει ευελιξία ως προς την εκπλήρωσή του. Και τούτο γιατί στην παρούσα φάση οι αγορές δεν είναι καθόλου πρόθυμες να διαθέσουν κεφάλαια με λογικά επιτόκια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πανικός και μεγάλη βουτιά στις τράπεζες – Στο -30% η Πειραιώς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι απαντά ο Χρήστος Μεγάλου στην επίθεση των αγορών που γονάτισαν τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι πραγματικά συμβαίνει με την Τράπεζα Πειραιώς: Οι σκληροί επόπτες του SSM και το κάψιμο του «κεφαλαιακού λίπους»



    ΣΧΟΛΙΑ