Τράπεζες

«Παγώνουν» και οι πλειστηριασμοί, με τη νέα αποχή των συμβολαιογράφων


«Παγώνουν» οι πλειστηριασμοί σε Αθήνα, Πειραιά, Αιγαίο και Δωδεκάνησα μέχρι τις 26 Ιανουαρίου μετά την αποψινή απόφαση των συμβολαιογράφων να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Με συντριπτική πλειοψηφία, πριν από λίγη ώρα, οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν να απέχουν από τα καθήκοντά τους τουλάχιστον μέχρι τις 26 Ιανουαρίου, οπότε στην τακτική γενική συνέλευση τους, θα αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους.

Αυτή τη φορά αποφάσισαν πέραν της αποχής από τη σύνταξη μεταβιβαστικών συμβολαίων, να απέχουν και από τη διενέργεια πλειστηριασμών.

Σε έκτακτη γενική συνέλευση, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία περίπου 400 συμβολαιογράφων, φέρονται να τάχθηκαν κατά της αποχής μόνο 7 συμβολαιογράφοι.

Οι συμβολαιογράφοι όλης της χώρας αντιδρούν και απέχουν διαμαρτυρόμενοι για τις πρόσφατες ρυθμίσεις που τους μεταβιβάζουν την αρμοδιότητα της ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τις μεταβιβάσεις ακινήτων, απειλώντας τους με βαριά πρόστιμα.

Οι συμβολαιογράφοι αποδέχονται, όπως τονίστηκε στη συνέλευση τους, την αρμοδιότητα της υποβολής των δηλώσεων για τον καταλογισμό των φόρων στις μεταβιβάσεις, αντιδρούν όμως στο να βεβαιώνουν εκείνοι και όχι η Εφορία το ύψος του φόρου.ΣΧΟΛΙΑ