Τράπεζες

ΟΤΟΕ: Χωρίς αποτέλεσμα η 3η συνάντηση για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης στις τράπεζες

  • NewsRoom
Γιώργος Μότσιος, πρόεδρος ΟΤΟΕ

Γιώργος Μότσιος, πρόεδρος ΟΤΟΕ


Άγονη αναδείχτηκε η 3η συνάντηση διαπραγμάτευσης για τη νέα Κλαδική ΣΣΕ ΟΤΟΕ- Τραπεζών που πραγματοποιήθηκε χθες μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, οι θέσεις που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των Τραπεζών για τα μισθολογικά και τα θεσμικά θέματα της Κλαδικής ΣΣΕ, απέχουν πολύ ακόμα από τις διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας και απερρίφθησαν.

Οι εκπρόσωποι των τραπεζών δικαιολόγησαν τις θέσεις τους επικαλούμενοι τη δύσκολη συγκυρία και τις πρόσθετες αβεβαιότητες που η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιουργούν για την οικονομία και για τον κλάδο.

Με επιχειρήματα οι εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ ξεκαθάρισαν ότι :

• Η αρνητική συγκυρία, με κύριο γνώρισμα την ανάφλεξη του πληθωρισμού, πλήττει πρώτα και κύρια το εισόδημα των εργαζομένων, κάτι που οφείλουν και επιβάλλεται να λάβουν σοβαρά υπόψη και οι εργοδότες του κλάδου αλλά και η κυβέρνηση.

• Από τα αποτελέσματα των Τραπεζών, τις εκτιμήσεις ξένων οίκων και αναλυτών, αλλά και από τις ίδιες τις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις των CEOs, επιβεβαιώνεται, η σημαντική βελτίωση των βασικών μεγεθών, η βιωσιμότητα και η ενίσχυση της κερδοφορίας των Τραπεζών, καθώς και οι θετικές προοπτικές για την πορεία τους.

• Οι εργαζόμενοι στην 10ετή περίοδο της οικονομικής κρίσης έκαναν σκληρές θυσίες, στηρίζοντας ουσιαστικά τις Τράπεζες, όταν αυτές είχαν απόλυτη ανάγκη.

• Τώρα είναι η σειρά των Τραπεζών, να γυρίσουν σελίδα και να δείξουν έμπρακτα την Εταιρική Κοινωνική τους Ευθύνη και να στηρίξουν ουσιαστικά τους εργαζόμενους, αναγνωρίζοντας την προσφορά τους στα προηγούμενα δύσκολα χρόνια.

Η ΟΤΟΕ συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις, εντείνει τις ενέργειες ενημέρωσης και κινητοποίησης των Συλλόγων και θέτει τον κλάδο σε διαρκή αγωνιστική εγρήγορση και ετοιμότητα.

Στο πλαίσιο αυτό η ΟΤΟΕ καλεί:

• Σήμερα Πέμπτη 17/3/2022 και ώρα 13.30 σε τηλεδιάσκεψη τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των Συλλόγων.

• Tην Τρίτη 22/3/2022 και ώρα 12.30, σε συνεδρίαση την Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ.

• Τις Τράπεζες να προσέλθουν στην επόμενη συνάντηση, την Τρίτη 22/3/22, που είναι καθοριστική για την συνέχεια των διαπραγματεύσεων, με ουσιαστικά βελτιωμένες προτάσεις.

Η ΟΤΟΕ, παραμένει αταλάντευτη στον στόχο της να διεκδικήσει μέχρι τέλους την υπογραφή μιας ικανοποιητικής αλλά και αξιοπρεπούς νέας Κλαδικής ΣΣΕ, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων του κλάδου και στις προκλήσεις των καιρών.

Διαβάστε επίσης:

Τις μειώσεις μισθών από το 2013 ζητάνε πίσω οι τραπεζοϋπάλληλοι – Νέο πλαίσιο τηλεργασίας με μηνιαία αποζημίωση 70 ευρώΣΧΟΛΙΑ