• Τράπεζες

    Ο Γενς Βάιντμαν δηλώνει έτοιμος για την ηγεσία της ΕΚΤ

    Γενς Βάιντμαν

    Γενς Βάιντμαν


    Έτοιμος για την ηγεσία της ΕΚΤ δηλώνει ο Γενς Βάιντμαν υπογραμμίζοντας πως “έχει έρθει η ώρα να αναλάβει ένας Γερμανός το «τιμόνι» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας”. Ο πρόεδρος της Bundesbank εμφανίζεται να συνεχίζει τις δηλώσεις του Μαρτίου όπου είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι θεωρεί τον εαυτό του πιθανό διάδοχο του Μάριο Ντράγκι, ο οποίος πρόκειται να εγκαταλείψει το αξίωμά του στα τέλη του Οκτωβρίου του 2019, έπειτα από 8 χρόνια υπηρεσίας.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα ο κ. Βάιντμαν στον όμιλο Funke επανέλαβε την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για τη διαδοχή του Μάριο Ντράγκι τον επόμενο χρόνο. “Νομίζω ότι κάθε μέλος της ΕΚΤ θα πρέπει να έχει τη δημιουργική θέληση να συμμετάσχει σε έναν διαφορετικό ρόλο στη νομισματική πολιτική”, δήλωσε και συμπλήρωσε πως “Τώρα είμαστε πλέον έτοιμοι να ανταποκριθούμε στην κρίση, αλλά και για την άσκηση μιας νομισματικής πολιτικής πίσω σε πιο οικείο έδαφος, για να καθορίσουμε τη στρατηγική της νομισματικής πολιτικής για το μέλλον”.

    Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Βάιντμαν η ΕΚΤ πρέπει να αποφασίσει ταχέως να σταματήσει τις αγορές ομολόγων. “Δεν θέλω να προκαταβάλω τις αποφάσεις του Συμβουλίου, αλλά νομίζω ότι είναι λογικό, σύντομα να υπάρξει μια σαφήνεια και να ανακοινωθεί μια ημερομηνία λήξης”, τόνισε.

    Σημειώνεται πως οι επόμενες συνεδριάσεις της ΕΚΤ είναι στις 14 Ιουνίου στη Ρίγα και στις 26 Ιουλίου στη Φρανκφούρτη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΕΚΤ: Ζητά προληπτικό πρόγραμμα «με αυστηρούς και αποτελεσματικούς όρους» μετά τον Αύγουστο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Φινλανδίας ο Όλι Ρεν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στουρνάρας: «Η ανεξαρτησία της ΤτΕ συνεπάγεται ευθύνη και υποχρεώσεις»

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ