• Τράπεζες

    Ντ. Νουί (SSM): Το ελληνικό σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών είναι ακόμα σε προκαταρκτικό στάδιο

    • NewsRoom

    Ντανιέλ Νουί, επικεφαλής SSM


    Σε προκαταρκτικό στάδιο βρίσκεται ακόμα το ελληνικό σχέδιο για το ζήτημα της μείωσης των κόκκινων δανείων, ανέφερε η πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της ΕΚΤ (SSM), Ντανιέλ Νουί.

    “Είναι πολύ, πολύ νωρίς. Στην πραγματικότητα είναι ένα έργο σε εξέλιξη και δεν έχω δει κάτι συγκεκριμένο, μόνο ένα τηλεφώνημα με συναδέλφους”, ανέφερε μιλώντας στους ευρωβουλευτές.

    Όπως αναφέρει το Bloomberg, η κ. Νουί χαρακτήρισε ως «κάτι περίπλοκο» το σχέδιο για  μεταφορά των κόκκινων δανείων σε εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. Καθώς, μάλιστα υπάρχει εμπλοκή δημόσιου χρήματος, θα πρέπει να εκφραστεί και η άποψη του εποπτικού βραχίονα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον ανταγωνισμό.

    Όσον αφορά την κρίση στα ιταλικά ομόλογα, η κα. Νουί επισήμανε πως η άνοδος των αποδόσεων δεν είναι τόσο μεγάλη για να δημιουργήσει ανησυχίες για την υγεία των ιταλικών τραπεζών.

    «Υπάρχει από ότι φαίνεται μια ευαισθησία των αγορών όσον αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους της ιταλικής κυβέρνησης» υπογράμμισε σύμφωνα με το Reuters.

    Η ίδια ανέφερε ακόμα πως οι πιέσεις στα ιταλικά ομόλογα δεν έχουν μεταδοθεί σε άλλες χώρες.



    ΣΧΟΛΙΑ