• Τράπεζες

    Pacific West: Νέο sell off με απώλειες άνω του 20%

    • NewsRoom


    Βουτιά κάνει η μετοχή της περιφερειακής τράπεζας Pacific West στο άνοιγμα της Wall Street, ύστερα από τις πληροφορίες ότι κατά την προηγούμενη εβδομάδα έχασε το 10% των καταθέσεών της την προηγούμενη εβδομάδα

    Η τράπεζα που μέσα στο 2023 έχει χάσει το 73% της αξίας της μετοχής και έχει πρωταγωνιστήσει στα πρόσφατα sell off των τραπεζικών μετοχών, είδε ακόμα μία φορά τη μετοχή της να καταρρέει με απώλειες άνω του 24%, καθώς φέρεται να αποκάλυψε σε ένα έγγραφό της ότι έχασε το 9,5% των καταθέσεών της, ύστερα από τα δημοσιεύματα του Bloomberg και του Reuters στις 3 Μαΐου ότι συζητάει το ενδεχόμενο πώλησης.

    Σύμφωνα με τη WSJ, οι καταθέτες απέσυραν τα χρήματά τους μέσα σε δύο ημέρες, από το δημοσίευμα.

    Η Western Alliance δήλωσε ότι οι καταθέσεις της έχουν αυξηθεί από την αρχή του τριμήνου, σε μια προσπάθεια να διαχωρίσει τη θέση της από τις υπόλοιπες τράπεζες, οι οποίες αγωνιούν για μαζικές εκροές.

    Οι καταθέσεις της Western Alliance με έδρα το Φοίνιξ αυξήθηκαν κατά 1,8 δισ. δολάρια αυτό το τρίμηνο σε 49,4 δισ. δολάρια από την Τρίτη, ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη. Οι ασφαλισμένες καταθέσεις αντιπροσώπευαν περίπου το 79% των συνολικών καταθέσεων, αυξημένες από 68% στις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

    Με μικρότερες απώλειες, σε αρνητικό έδαφος βρέθηκαν οι μετοχές της Comerica με απώλρειες 1,90%, ενώ και οι μετοχές της Zions Bancorporation είχαν μικρές απώλειες της τάξης του 0,88%.



    ΣΧΟΛΙΑ