• Τράπεζες

    Να η πρώτη δραματική αντίδραση της Morgan Stanley στο Brexit (και αφορά τους εργαζομένους της στο Λονδίνο)

    • NewsRoom


    Μετά τον απόηχο του ιστορικού Brexit, πηγές θέλουν την Morgan Stanley να έχει ξεκινήσει ήδη την μετακίνηση των εργαζομένων της εκτός Μεγάλης Βρετανίας. Σύμφωνα με αναφορές του BBC, το κορυφαίο τραπεζικό ίδρυμα προετοιμάζει την αποχώρηση των εργαζομένων της από την Αγγλία εξαιτίας του Brexit, το οποίο θα εμποδίζει πλέον την ελεύθερη διακίνηση των οικονομικών υπηρεσιών της ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Μάλιστα, σύμφωνα με το BBC, η διαδικασία της μετακίνησης έχει ήδη ξεκινήσει με 2,000 θέσεις εργασίας να μεταφέρονται σε Δουβλίνο και Φρανκφούρτη, μετά την απόφαση της Μεγάλης Βρετανίας να βγει από την Ευρωπαϊκή ζώνη. Οι επιχειρήσεις αυτές αναμένεται να ξεκινήσουν την αναδιοργάνωση, η οποία μπορεί να συμπεριλάβει και απολύσεις.

    Βέβαια, εκπρόσωπος της Morgan Stanley διέψευσε τις συγκεκριμένες αναφορές κατηγορώντας τες ως ψευδείς, τονίζοντας πως η λύση αυτή δεν είναι μέσα στα επόμενα σχέδια της.

    Παρόλο που η Morgan Stanley, φαίνεται να διαψεύδει τις φήμες περί μετακίνησης τουλάχιστον προς το παρόν, ωστόσο αφήνει ανοιχτά τα σενάρια για το μέλλον.

    Διαβάστε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/lionoun-agores-mprosta-sto-brexit-dolario-ischiropiite/56129

    Δείτε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/michalis-sallas-pos-tha-epireasi-brexit-tin-ellada/56116



    ΣΧΟΛΙΑ