• Τράπεζες

    Morgan Stanley: Νέες τιμές – στόχοι για τις 4 συστημικές ελληνικές τράπεζες και εκ νέου κάλυψη μετοχών

    • NewsRoom
    Morgan Stanley

    Morgan Stanley


    Εκ νέου κάλυψη των μετοχών των τεσσάρων συστημικών τραπεζών ξεκινά η Morgan Stanley, κάνοντας λόγο για ελκυστικό προφίλ ρίσκου – απόδοσης.

    Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει ο οίκος αξιολόγησης, οι μετοχές έχουν υποχωρήσει κατά 57-69% από τις αρχές του έτους, με τις ανησυχίες της αγοράς να είναι κατανοητές, δεδομένου ότι η ελληνική οικονομία οδεύει προς ύφεση 10,8% φέτος, με βάση τις εκτιμήσεις της.

    Ο οίκος θέτει σύσταση overweight για την Alpha Bank με στόχο τα 0,90 ευρώ και την Εθνική Τράπεζα με τιμή-στόχο στα 1,70 ευρώ, τονίζοντας ότι προσφέρουν τον καλύτερο συνδυασμό ρίσκου και απόδοσης.

    Παράλληλα, θέτει σύσταση equalweight για τη Eurobank, με τιμή-στόχο στα 0,50 ευρώ, σημειώνοντας ότι έχει εμφανίσει τη μεγαλύτερη πρόοδο στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, αλλά διαπραγματεύεται με πολύ υψηλότερο δείκτη τιμής προς λογιστική αξία.

    Τέλος, για τον τίτλο της Τράπεζας Πειραιώς, η Morgan Stanley θέτει σύσταση equalweight, με τιμή-στόχο στα 1,35 ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι έχει τον υψηλότερο δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων -οδηγώντας πιθανώς σε μεγαλύτερη χρονική περίοδο ως το ξεκαθάρισμα- καθώς και το πιο αδύναμο «μαξιλάρι», έναντι τυχόν ενδεχόμενων αρνητικών σοκ.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ