ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε υποβάθμιση της προοπτικής για το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα σε «αρνητική» από «σταθερή» προχώρησε την Τρίτη η Moody’s, με αφορμή τον τραπεζικό πανικό που προκλήθηκε από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank.
Όπως αναφέρει η Moody’s, ο τραπεζικός πανικός με την κατάρρευση των Silicon Valley Bank, Silvergate Capital Corp. και Signature Bank επιδείνωσε το λειτουργικό περιβάλλον του κλάδου, ενώ έχει δημιουργήσει σε μια κρίση εμπιστοσύνης τόσο από τους επενδυτές όσο και από τους καταθέτες.
Σύμφωνα με τον οίκο, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με σημαντικές μη πραγματοποιηθείσες χρηματιστηριακές απώλειες και μη εγγυημένες καταθέσεις μπορεί να πληγούν περισσότερο. Και αυτό καθώς οι πελάτες αναζητούν ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις για να καταθέσουν τα κεφάλαιά τους.
Η Moody’s προβλέπει πάντως πως η FED θα συνεχίσει τη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής.
Διαβάστε επίσης
Γιάννης Στουρνάρας: Δεν βλέπει επιπτώσεις από SVB σε ευρωπαϊκές – ελληνικές τράπεζες
Silicon Valley Bank: Εξανεμίστηκαν 465 δισ. δολ. από τις διεθνείς τραπεζικές μετοχές σε δύο ημέρες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης Γαλλίας-Κύπρου θα υπογράψουν τη Δευτέρα στο Παρίσι ο Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Εμανουέλ Μακρόν
- Παρουσία Δαβάκη στις εκδηλώσεις για την 82η επέτειo μνήμης του Ολοκαυτώματος στα Καλάβρυτα
- Ειρήνη Αγαπηδάκη: Αυξημένος ο προϋπολογισμός για την υγεία το 2026 με 600 εκ ευρώ επιπλέον
- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-Ομιλία υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη στη Βουλή