ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι βαθμολογεί το senior ομόλογο της Τράπεζας Πειραιώς με «Caa1» και τα ομόλογα Tier-2 με «Caa2».
Tα Tier-2 ομόλογα κατατάσσονται κάτω από τα senior άνευ εξασφάλισης ομόλογα στα πλαίσια του προγράμματος EMTN.
Tα ομόλογα αυτά αναγνωρίζονται ως εργαλεία που πληρούν τις απαιτήσεις MREL, δηλαδή των ελάχιστων απαιτήσεων ιδίων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων, που στην περίπτωση της Τράπεζας Πειραιώς έχουν οριστεί στο 26,5% του σταθμισμένου για κινδύνους ενεργητικού και πρέπει να καλυφθούν έως το τέλος του 2025.
Ο οίκος Moody’s εκτιμά ότι η τράπεζα θα ικανοποιήσει πλήρως τον προσωρινό στόχο MREL του 16,1% του σταθμισμένου για κινδύνους ενεργητικού μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς.
Όπως αναφέρει, η Πειραιώς έχει σχετικά χαμηλά μαξιλάρια απορρόφησης ζημιών στη δομή του παθητικού της χωρίς άλλο senior ομόλογο και 900 εκατ. ευρώ Tier 2 ομόλογα συν άλλα 600 εκατ. Additional Tier 1 χρεόγραφα.
Διαβάστε επίσης:
UBS: Γιατί βλέπει το ευρώ στα $1,13 τον επόμενο χρόνο
Σημαντικές διακρίσεις για την AEGEAN στα βραβεία επιβατών Skytrax
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μακρον: Η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους είναι ο καλύτερος τρόπος για να απομονωθεί η Χαμάς
- ΗΠΑ: Βέτο σε σχέδιο ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Γάζα
- Τραμπ: Η συμφωνία για το TikTok θα γίνει σε συνδυασμό με την Κίνα
- Wall Street: Ξανά στις 6.600 μονάδες ο S&P 500, ρεκόρ μετά από 4 χρόνια και για τον Russell 2000 – Άλμα 22,7% η Intel
