• Τράπεζες

    Μεγάλου: Στα €5,4 δισ. οι χρηματοδοτήσεις έως τα τέλη του 2020

    Τράπεζα Πειραιώς: Ενεργός συμμετοχή στις διεργασίες που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του ΟΗΕ για την προώθηση των Αρχών Ενδυνάμωσης των Γυναικών

    Χρήστος Μεγάλου. CEO Τράπεζα Πειραιώς


    Σε εκταμιεύσεις δανείων, ύψους 5,5 δισ. ευρώ, θα έχει προχωρήσει έως το τέλος του 2020 η Τράπεζα Πειραιώς, ξεπερνώντας τον ετήσιο στόχο για χρηματοδοτήσεις έως πέντε δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον CEO της τράπεζας, κ. Χρήστο Μεγάλου, ο οποίος μίλησε στο πλαίσιο του 31ου Greek Economic Summit.

    Όπως είπε ο κ. Μεγάλου, η τράπεζα, αξιοποιώντας την πρόοδο της περιόδου 2017 – 2019, ολοκλήρωσε την φάση κατάρτισης του νέου σχεδίου μετασχηματισμού για τα επόμενα τρία με πέντε χρόνια και έχει ξεκινήσει τη φάση υλοποίησης, με προσέγγιση από τη βάση προς τα πάνω με 17 πρωτοβουλίες, 120 έργα και 100 βασικούς λειτουργικούς δείκτες δημιουργίας αξίας.

    «Στόχος μας είναι η ενδυνάμωση των κεφαλαίων και προς αυτή την κατεύθυνση παρουσιάσαμε αναλυτικό σχέδιο που θα αυξήσει τα κεφάλαιά μας κατά ένα δισ. ευρώ, επιτρέποντάς μας την αποαναγνώριση δανείων, ύψους πέντε με έξι δισ. ευρώ μέσα στο 2021», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως ο «Ηρακλής» θα συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση.

    Αναφερόμενος στα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Μεγάλου εκτίμησε πως αυτά θα ενισχύσουν κατά περίπου 2% το ΑΕΠ σε ετήσια βάση, προσθέτοντας πως ο ρόλος των τραπεζών θα είναι καίριος, ειδικά όσον αφορά στη χρηματοδότηση έργων σε τομείς της πράσινης οικονομίας, όπως οι ανανεώσιμες πηγές, αλλά και του ψηφιακού μετασχηματισμού, οι οποίοι θα συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον.

    Τράπεζα Πειραιώς: Τι θα περιλαμβάνει το νέο business plan για την κεφαλαιακή ενίσχυση κατά 1 δισ. ευρώ

    Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς): 5,4 δισ. ευρώ νέα δάνεια στο εννεάμηνο – Σχεδιάζει νέα τιτλοποίηση 5 δισ.

    Τράπεζα Πειραιώς: Ακυρώνει την πληρωμή του τoκομεριδίου των CoCo – Στο 61% το ποσοστό του ΤΧΣ

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ