• Τράπεζες

    Κινητικότητα στην Εθνική Τράπεζα: Ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται. Όλα τα ονόματα

    Εθνική Τράπεζα: Στις 30 Ιουλίου η Γενική Συνέλευση - Τα θέματα

    Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας


    Μεγάλη είναι η κινητικότητα στην Εθνική Τράπεζα. Κόσμος πάει κι έρχεται. Οι παλιοί φεύγουν – όχι πάντα με τη θέληση τους- και νέα στελέχη από την αγορά λαμβάνουν θέσεις στην ιστορική τράπεζα. Και οι φήμες θέλουν το κασέ των νέων στελεχών πολύ ανεβασμένο. Γεγονός που προκαλεί δυσαρέσκεια σε εκείνους που μετράνε πολλά χρόνια υπηρεσίας στην Εθνική. Νέοι καιροί, νέες συνήθειες, μας λέει, στέλεχος της τράπεζας. Θα προσαρμοστούμε, αλλιώς θα πάμε σπίτι μας….

    Η Egon Zehnder, σύμβουλος της Εθνικής, βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε καθημερινή επικοινωνία με τη διοίκηση της τράπεζας. Τουλάχιστον αυτό αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές. Ο κ. Ανδρέας Γαβριηλίδης, εκπρόσωπος της Egon Zehnder στην Ελλάδα, επισκέπτεται πολύ συχνά τον CEO της Εθνικής κ. Παύλο Μυλωνά. Και μαζί με τον πρόεδρο της τράπεζας κ. Κώστα Μιχαηλίδη «κτίζουν» το νέο της στελεχιακό προφίλ. Εξάλλου η Egon Zehnder, «ανακάλυψε» και πρότεινε την κα. Χριστίνα Θεοφιλίδη για τη θέση της επικεφαλής Λιανικής Τραπεζικής στην ΕΤΕ (η οποία μέχρι τότε κατείχε αντίστοιχη θέση στην Eurobank).

    Το ίδιο έγινε και με τις μεταγραφές των κυριών Εύης Χατζηϊωάννου, που έφυγε από την Barilla και ανέλαβε επικεφαλής του τομέα ανθρώπινου δυναμικού στην ΕΤΕ, στην θέση του κ. Π. Φουρτούνη που αποχώρησε. Και της προερχόμενης από την Aegean Airlines Χαράς Νταλέκου, η οποία ανέλαβε επικεφαλής του marketing.

    Τώρα άλλα δύο στελέχη αναμένεται να αποχωρήσουν από την Εθνική. Πρόκειται για τον κ. Δημήτρη Παυλινέρη, Βοηθό Γενικό Διευθυντή Δικτύου της ΕΤΕ. Ο κ. Παυλινέρης προσλήφθηκε στην Εθνική το 1978 και, από τότε, εργάστηκε συνεχώς στο Δίκτυο των Καταστημάτων της, γνωρίζοντας καλά και σε βάθος τα θέματα που αφορούν το δίκτυο και τα καταστήματα.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο στέλεχος προέρχεται από την Eurobank. Πρόκειται για τον διευθυντή επιχειρηματικών δανείων και καρτών κ. Παντελή Μαραβέα, που θα αναλάβει βοηθός γενικός διευθυντής retail στην Εθνική.

    Επίσης φεύγει ο κ. Γιώργος Φράγκου, Βοηθός Γενικός Διευθυντής Ακίνητης Περιουσίας Τράπεζας & Ομίλου στην Εθνική Τράπεζα από τον Μάρτιο του 2014.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παύλος Μυλωνάς (Εθνική Τράπεζα): Πρωτιά στις χρηματοδοτήσεις ενέργειας και ΑΠΕ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εθνική Τράπεζα: Με… τουμπερλέκια, ντέφια και καστανιέτες ξεκινά ο στρατηγικός μετασχηματισμός

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τέλος στο «Titlos» της Goldman Sachs έβαλαν Εθνική Τράπεζα και ΟΔΔΗΧ



    ΣΧΟΛΙΑ