ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Pax Americana του Εξάρχου, η AKTOR και το 1 δις, η περίεργη άδεια της Superbet και ποιοι Ελληνάρες έβγαλαν χοντρά λεφτά, το παιχνίδι με το Ιατρικό, τα δώρα του Μεγάλου, 2 φορές υπερκάλυψη για τα Attica, ο υπουργός που έκλαιγε στο ΜΜ και ο Σαίξπηρ, η Μιλένα Αποστολάκη στο My Story
Η Τράπεζα Πειραιώς, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ΟΔΥΣΣΕΙΑ, υλοποιεί το πρόγραμμα «SKILLS 4 ALL», που απευθύνεται σε νέους και νέες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και εστιάζει στην επαγγελματική τους κατάρτιση για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.
Το «SKILLS 4 ALL» αποτελεί ένα νέο πεδίο δράσης της Τράπεζας στο πλαίσιο του προγράμματος EQUALL που ανακοίνωσε τον Μάρτιο 2022, θέλοντας να συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας ισότιμων ανθρώπων. Το πρόγραμμα EQUALL αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της στρατηγικής δέσμευσης της Τράπεζας Πειραιώς να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.
Στο πλαίσιο αυτό, το «SKILLS 4 ALL» σχεδιάστηκε ως μια ολιστική δράση με στόχο να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία τόσο για τους ίδιους τους ωφελούμενους, όσο και για την κοινωνία και την οικονομία εν γένει, καταρτίζοντας και διοχετεύοντας ανθρώπινο δυναμικό σε κλάδους της αγοράς όπου παρατηρείται μεγάλη έλλειψη.
Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, οι ανάγκες σε θέσεις εργασίας στην ελληνική αγορά ανέρχονται σε περίπου 200.000 εργαζόμενους στον κατασκευαστικό κλάδο και 80.000 στον τουρισμό και την εστίαση, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διευρυμένες δυνατότητες εργασίας.
Με γνώμονα τις σύγχρονες κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες της αγοράς, σχεδιάστηκε το πρόγραμμα «SKILLS 4 ALL» που αφορά στην υποστήριξη και επαγγελματική αποκατάσταση 100 νέων ανδρών και γυναικών ηλικίας 17-34 ετών από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (άνεργοι, μακροχρόνια άνεργοι, νέοι χαμηλού εισοδήματος, αναλφάβητοι, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, μετανάστες, πρόσφυγες ή/και αιτούντες άσυλο, ΑμεΑ).
Στόχοι του προγράμματος για τους/τις ωφελούμενους/-ες είναι:
- η ενδυνάμωσή τους ώστε να μπορούν να απελευθερώσουν τις δυνατότητές τους
- η καθοδήγησή τους προς μια σταδιοδρομία που ταιριάζει με την προσωπικότητα και τις φιλοδοξίες τους
- ο εφοδιασμός τους με επαγγελματικές και τεχνικές δεξιότητες που θα τους/τις ενισχύσουν στην εύρεση εργασίας
- η ενίσχυση των επαγγελματικών κλάδων όπου παρατηρείται έλλειψη σε εξειδικευμένους εργαζόμενους.
Ο 1ος κύκλος της δράσης, που διεξάγεται καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2023, εστιάζει στον τουριστικό και τον κατασκευαστικό κλάδο και υλοποιείται σε δύο βασικούς άξονες:
Α. επαγγελματική κατάρτιση στις ειδικότητες: Οροφοκόμος, Βοηθός Κουζίνας, Barista, Ηλεκτρολόγος, Υδραυλικός, Ξυλουργός
Α. διασύνδεση με την αγορά εργασίας για την επίτευξη της επαγγελματικής αποκατάστασης.
Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση και για τους τρόπους δήλωσης συμμετοχής, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα.
Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ΟΔΥΣΣΕΙΑ υποστηρίζει χωρίς διακρίσεις, νέους, ηλικίας 17-34 ετών, που δεν έχουν εκπαίδευση, απασχόληση ή κατάρτιση, ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα καθώς και πρόσφυγες, και μετανάστες, να έχουν πρόσβαση σε ευκαιρίες εκπαίδευσης και απασχόλησης.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ριζική αναμόρφωση στην Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας: Ταχύτερη πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες, το «γαλλικό μοντέλο»
- Ένας γάμος βγαλμένος από τις «Χίλιες και μία Νύχτες» – Το διήμερο υπερθέαμα του Bahy Khoury και της Talia Haidar στην Αθήνα (βίντεο-φωτό)
- Buy, Hold or Sell: Άμεση ανάλυση για Optima, ΑΔΜΗΕ, Real Consulting, ΕΤΕ,Profile Amazon, Meta
- ORILINA Properties: Μια ΑΕΕΑΠ στην αρχή ενός κύκλου σημαντικής ανάπτυξης με αδικαιολόγητη έκπτωση από το NAV
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.