• Τράπεζες

    Οι 300 της Alpha Bank

    Φραγκίσκη Μελίσσα, Alpha Bank

    Φραγκίσκη Μελίσσα, Alpha Bank


    Με 300 νέα στελέχη -αρκετά από τα οποία επέστρεψαν και πάλι στην Ελλάδα από το εξωτερικό-, ενδυνάμωσε το δυναμικό της η Alpha Bank μέσα στο 2022.

    Αυτό ανέφερε η κα Φραγκίσκη Μελίσσα Chief Human Resources Officer της τράπεζας, μιλώντας την περασμένη Δευτέρα στο Innovation Forum 2022 του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

    Οι 300 νέες θέσεις που δημιουργήθηκαν στην τράπεζα είναι απόρροια του προγράμματος Μετασχηματισμού που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε όλο τον Όμιλο από το 2020.

    Όπως ανέφερε η κα Μελίσσα το Πρόγραμμα καλύπτει κατά τα 2/3 τομείς που σχετίζονται με την τεχνολογία, μέσω των οποίων η Alpha Bank εντάσσει στις λειτουργίες της τεχνολογίες αιχμής, τεχνητής νοημοσύνης και ρομποτικής. «Ένα από τα αποτελέσματα αυτού του Μετασχηματισμού», τόνισε, «ήταν, μόνο για το 2022, να δημιουργηθούν 300 νέες θέσεις εργασίας στην Alpha Bank, που αφορούσαν κυρίως στις νέες τεχνολογίες».

    Η κα Μελίσσα αναφέρθηκε και στις 6 Ακαδημίες Εκπαίδευσης που έχει δημιουργήσει η τράπεζα καθώς «η μετάβαση στη νέα εποχή απαιτεί από όλους μας να οπλιστούμε με νέες δεξιότητες» όπως είπε χαρακτηριστικά. Αυτές οι 6 νέες Ακαδημίες Εκπαίδευσης, είναι ανοιχτές και διαθέσιμες σε όλους τους Εργαζόμενους, με στοχευμένα «εκπαιδευτικά μονοπάτια» (Learning Journeys), σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ενίσχυσης των δεξιοτήτων του προσωπικού (upskilling).

    Προ ημερών στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, στην ημερίδα «Future Ithacans» που διοργάνωσε η Alpha Bank σε συνεργασία με το Hellenic Bankers Association (ΗΒΑ) –UK, o CEO της τράπεζας κ. Βασίλης Ψάλτης αναφέρθηκε στην προσέλκυση ικανών στελεχών και υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «θέλουμε να μπολιάσουμε το δυναμικό της τράπεζας με τον σημαντικό πλούτο γνώσεων και εμπειριών των Ελλήνων που εργάζονται στο εξωτερικό».

    Μάλιστα σ΄αυτήν την εκδήλωση ο κ. Ψάλτης αναφέρθηκε και στη δικιά του ιστορία ως Ithacan, καθώς και ο ίδιος έφυγε από το Λονδίνο για να δουλέψει στον ελληνικό τραπεζικό τομέα και στην Alpha Bank, αναλαμβάνοντας τα ηνία της έπειτα από μερικά χρόνια.

    Εξάλλου, όπως επανειλημμένα έχει αναφέρει ο κ. Ψάλτης στόχος της τράπεζας είναι να αποτελέσει «εργοδότη επιλογής για το ελληνικό ταλέντο και τράπεζα επιλογής για τα κοινωνικά στρώματα που στοχεύουν στην πρόοδο της χώρας μας».

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, από το 2019, η Alpha Bank έχει προσελκύσει και επαναπατρίσει καταξιωμένους Έλληνες επαγγελματίες που εργάζονταν σε κορυφαίους ομίλους του εξωτερικού στον τραπεζικό κλάδο, αλλά και στους κλάδους των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, των τηλεπικοινωνιών και των συμβουλευτικών υπηρεσιών.

    Και όπως έχει σημειώσει η κα Μελίσσα «δεν έχει σημασία μόνο η εισαγωγή νέου ταλέντου, αλλά και η διακράτησή του».

    Για τον λόγο αυτό η Alpha Bank έχει εισάγει νέα μοντέλα επιβράβευσης και ανταμοιβών που λαμβάνουν υπόψη τους τόσο τη σημασία συγκεκριμένων θέσεων για τον μετασχηματισμό της, όσο και την απόδοση των εργαζομένων της. Φροντίζουμε σταδιακά να βρισκόμαστε στο επίπεδο των εταιρειών που αμείβουν ανταγωνιστικά, αλλά και να ανταποκρινόμαστε στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς και στον νέο τρόπο εργασίας των ομάδων, που απαιτούν ευέλικτες μορφές απασχόλησης, κατέληξε η κα Μελίσσα καθλως στόχος της τράπεζας είναι να βρεθεί στην κορυφή των 3 καλύτερων εργοδοτών στη χώρα.

    Διαβάστε επίσης:

    Alpha Bank: Έντονη φημολογία για εξαγορά των μετοχών του Πόλσον- Στο +5,26% η μετοχή

    Future Ithacans: H Alpha Bank πόλος επαναπατρισμού των Ελλήνων του εξωτερικού



    ΣΧΟΛΙΑ