ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Χάος σε εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ και πρατήρια καυσίμων σε όλη τη χώρα έχει προκαλέσει εδώ και λίγες ώρες βλάβη του συστήματος υποστήριξης πιστωτικών και τραπεζικών καρτών.
Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων dpa, πρόκειται για βλάβη του συστήματος Η5000 της αμερικανικής εταιρίας Verifone και σύμφωνα με το περιοδικό τεχνολογίας «Heise», για συνολική αστοχία του συστήματος.
Ανάλογα προβλήματα, κυρίως στη διαβίβαση των στοιχείων των καρτών στις τράπεζες, ανέφερε και η γερμανική εταιρία λογισμικού Huth, επισημαίνοντας ότι δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει πότε θα αποκατασταθεί η λειτουργία του συστήματος.
Οι δυο εταιρίες συμβουλεύουν τους χειριστές των τερματικών να μην αποσυνδέουν τις συσκευές και να μην επιχειρούν επανεκκίνηση, καθώς έτσι δυσχεραίνεται περαιτέρω η εξ αποστάσεως επισκευή τους.
Στα ταμεία των εμπορικών καταστημάτων σχηματίζονται ουρές αναμονής, καθώς η κίνηση ήταν αυξημένη και λόγω της αυριανής αργίας την Αναλήψεως.
Οι συναλλαγές στα ΑΤΜ των τραπεζών γίνονται πάντως κανονικά.
Διαβάστε επίσης:
Φωκίων Καραβίας (Eurobank): Οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία παραμένουν θετικές
Eurobank: Στα 305 εκατ. ευρώ τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στο πρώτο τρίμηνο – Στο 6% ο δείκτης NPEs
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ά. Γεωργιάδης – ΗΠΑ: Πολλές κλινικές μελέτες έρχονται στην Ελλάδα – Με ποιες εταιρείες έγιναν επαφές
- Η ακρίβεια ως κληρονομιά: Lange & Söhne Lange 1 Daymatic HONEYGOLD®
- Έλλη Ιωάννου: Bliss, Asshole, το σουρεάλ στη σύγχρονη γλώσσα
- Ελληνικό: Νέα συμφωνία Lamda – Bouygues για την παράδοση του Riviera Tower στα μέσα του 2027