• Τράπεζες

    Fitch: Αναβάθμιση αξιολόγησης για Πειραιώς και Εθνική, στο «θετικό» αναβάθμισε τις προοπτικές της Eurobank

    Λογότυπο της Fitch Ratings

    Fitch Ratings


    Στην αναβάθμιση των αξιολογήσεων και προοπτικών της για τις ελληνικές τράπεζες προχώρησε η Fitch.

    Ειδικότερα, η Fitch αναβάθμισε την αξιολόγησή της για την Τράπεζα Πειραιώς σε CCC+ από CCC,  αλλά και την Εθνική Τράπεζα σε B- από CCC+ με θετικές προοπτικές.

    Επίσης αναβάθμισε τις προοπτικές για τη Eurobank από αρνητικές σε θετικές  επιβεβαιώνοντας την αξιολόγηση B-, ενώ επιβεβαίωσε και την αξιολόγησή της για την Alpha Bank σε CCC+, με θετικές προοπτικές.

    Αναφορικά την αναβάθμιση της Πειραιώς, η Fitch κάνει λόγο για βελτίωση της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων και της κεφαλαιακής επιβάρυνσης από μη εξυπηρετούμενα απομειωμένα δάνεια, ενώ μιλά για βελτίωση της ποιότητας ενεργητικού και μείωση του ρίσκου που βρίσκεται σε εξέλιξη.  Στην αξιολόγησή τη έλαβε υπόψιν την ΑΜΚ και τις δύο μεγάλες τιτλοποιήσεις δανείων Phoenix και Vega, αλλά και τις προγραμματισμένες κινήσεις του σχεδίου Sunrise για μεγαλύτερη μείωση των κόκκινων δανείων.

    Αναφορικά με την  Εθνική Τράπεζα, η Fitch τονίζει και εδώ τη βελτίωση τη ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων και της κεφαλαιακής επιβάρυνσης της τράπεζας από μη εξυπηρετούμενα απομειωμένα δάνεια, ενώ αναμένει τη συνέχιση της σχεδίου της τράπεζας για τη μείωση του ρίσκου.  Αναμένει μάλιστα περαιτέρω βελτίωση μετά την ολοκλήρωση της τιτλοποίησης Frontier.



    ΣΧΟΛΙΑ