• Τράπεζες

    Eurobank στους αναλυτές: Θα προχωρήσουμε σε πάνω από 1.000 πλειστηριασμούς το 2018

    Eurobank

    Από αριστερά: Φωκίων Καραβίας (διευθύνων σύμβουλος Eurobank), Νίκος Καραμούζης (πρόεδρος Eurobank)


    Στο θέμα του περιορισμού των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και των «κόκκινων» δανείων εστίασαν οι διεθνείς αναλυτές και οι εκπρόσωποι μεγάλων οίκων στη τηλεδιάσκεψη που είχαν πριν από λίγο με τη διοίκηση της Eurobank.

    «Οι στόχοι θα καλυφθούν πλήρως» ήταν η απάντηση που έδωσαν τα στελέχη της Eurobank, υπογράμμισαν μάλιστα ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2017 «σημειώθηκαν οι καλύτερες ιστορικά επιδόσεις» τόσο στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων όσο και στη δημιουργία νέων.

    Δήλωσαν αισιόδοξοι ότι οι στόχοι μείωσης θα υπερκαλυφθούν και σημείωσαν χαρακτηριστικά πως: παρότι οι στόχοι είναι φέτος περισσότερο απαιτητικοί, ωστόσο υπάρχει η βεβαιότητα επιτυχίας καθώς πλέον οι τράπεζες μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, όπως είναι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Και ακόμα σημείωσαν ότι ήδη πολλοί στρατηγικοί κακοπληρωτές από το φόβο των πλειστηριασμών σπεύδουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

    Σύμφωνα με τον κ. Καραβίας, τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο, η Eurobank υλοποίησε 26 πλειστηριασμούς , ενώ από την ενεργοποίηση αποκλειστικώς ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στις 21 Φεβρουαρίου και μέχρι στιγμής, έχει πραγματοποιήσει περίπου 200 πλειστηριασμούς. Βάσει των δειγμάτων αυτών, ο κ. Καραβίας εκτίμησε ότι είναι εφικτό φέτος η Τράπεζα να διενεργήσει περισσότερους από 1.000 πλειστηριασμούς.

    Εκτός όμως από τους πλειστηριασμούς ερωτήσεις έγιναν και για τις πωλήσεις χαρτοφυλακίων.

    «Οι πωλήσεις χαρτοφυλακίων είναι στα σχέδια μας» ήταν η απάντηση των στελεχών της Eurobank και παραδέχθηκαν ότι μέσα στο 2018 θα προχωρήσουν τόσο σε πωλήσεις δανείων χωρίς εξασφαλίσεις (καταναλωτικά, κάρτες), αλλά και πωλήσεις δανείων με εξασφαλίσεις, χωρίς ωστόσο να δώσουν επιπλέον διευκρινίσεις, αν πρόκειται για στεγαστικά ή επιχειρηματικά δάνεια με εξασφαλίσεις.

    Τα στελέχη της Eurobank αναφέρθηκαν και στην πρόσφατη διαδικασία πλειστηριασμού της ξενοδοχειακής μονάδας Λακιτίρα της Κω, το οποίο πρόσφατα άλλαξε χέρια, και χαρακτήρισαν την όλη διαδικασία απολύτως επωφελή καθώς αποπληρώθηκαν πλήρως οι υποχρεώσεις προς την τράπεζα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ισχυρές επιδόσεις για τη Eurobank – Στα 186 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη



    ΣΧΟΛΙΑ