• Τράπεζες

    Eurobank: Καμία επίθεση από hackers στα συστήματα του ebanking και του mbanking

    • NewsRoom


    Κατηγορηματικά διαψεύδει η Eurobank πως το σύστημα ασφαλείας του ebanking και του mbanking της τράπεζας  «δέχθηκε μαζική κυβερνοεπίθεση», όπως ανέφερε μερίδα του Τύπου το απόγευμα της Τρίτης.

    Σύμφωνα με τα εν λόγω δημοσιεύματα, υπήρχε σε εξέλιξη επιχείρηση «phishing» κατά πελατών της τράπεζας, με τους hackers «να σπάνε τα συστήματα ασφαλείας της τράπεζας» και να δημοσιοποιούν τα στοιχεία των χρηστών στην πλατφόρμα Telegram.

    Αν και οι αρμόδιοι της Eurobank διαψεύδουν πως η επίθεση αφορά το σύστημά της, καλούν τους χρήστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα e-mails που λαμβάνουν, καθώς η μέθοδος του «phishing attack» αφορά τον πελάτη της τράπεζας και όχι την τράπεζα. Σκοπός των hackers είναι να παραπλανήσουν τον χρήστη, ώστε να νομίζει πως απευθύνεται στην ίδια την τράπεζα, ώστε από μόνος του να αποκαλύψει τα στοιχεία του στους επιτιθέμενους.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της Eurobank:

    Η Eurobank ενημερώνει ότι τα συστήματα της και ειδικά το ebanking και mbanking είναι ασφαλή και δεν έχουν δεχθεί καμία επίθεση από hackers ή άλλους κακόβουλους χρήστες.

    Επίσης επιστεί την προσοχή των πελατών της να μην ανοίγουν emails από άγνωστες πηγές και να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί σε ποιες σελίδες περιηγούνται στο διαδίκτυο, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουν θύματα υποκλοπής στοιχείων μέσα από τη διαδικασία «ψαρέματος» στοιχείων χρηστών.

    Η Τράπεζα ουδέποτε έχει ζητήσει, δεν ζητά και δεν θα ζητήσει ποτέ τα στοιχεία των πελατών κατ΄ αυτόν τον τρόπο.



    ΣΧΟΛΙΑ