• Τράπεζες

    Έτοιμος να αλλάξει ριζικά την στρατηγική της Εθνικής Τράπεζας ο Π. Μυλωνάς. Προανήγγειλε νέο στρατηγικό σχέδιο

    Εθνική Τράπεζα: Στις 30 Ιουλίου η Γενική Συνέλευση - Τα θέματα

    Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας


    Την εκπόνηση ενός νέου στρατηγικού σχεδίου, που θα μεταβάλει ριζικά τη στρατηγική του ομίλου της ΕΤΕ και θα αφορά όλους τους βασικούς τομείς δραστηριότητας, προανήγγειλε η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των επενδυτών για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου. 

    Όπως μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Παύλος Μυλωνάς απαντώντας σε σχετική ερώτηση, το σχέδιο αυτό όχι μόνο δεν θα οδηγήσει σε απομείωση της θέσης των μετόχων, αλλά αντίθετα θα προσθέσει αξία και θα επικεντρώνει στους τομείς των νέων εργασιών, της μείωσης του κόστους λειτουργίας και φυσικά της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

    Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας παραδέχτηκε ότι οι διαδικασίες για την ανάδειξη νέου CEO έχουν ήδη ξεκινήσει, απέφυγε ωστόσο να γίνει πιο συγκεκριμένος για το πότε θα ολοκληρωθούν.

    Στα πλάνα της διοίκησης για τους επόμενους μήνες είναι πάντως η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, αλλά και των Banca Romaneasca,  Stopanska και της NBG Cyprus, ενώ στο τελικό στάδιο είναι η συμφωνία με την American Bank of Investments για την πώληση της NBG Albania.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επιστροφή στην οργανική κερδοφορία για την Εθνική Τράπεζα



    ΣΧΟΛΙΑ