• Τράπεζες

    Εθνική Τράπεζα: Συνεδριάζει το ΔΣ για την εκλογή του νέου προέδρου – Το φαβορί

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας

    Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας


    Σήμερα στις 5 το απόγευμα συνεδριάζει το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας για την εκλογή του νέου προέδρου της ΕΤΕ.

    Τα 12 μέλη του ΔΣ θα αποφασίσουν μέσω τηλεδιάσκεψης ανάμεσα στους δύο υποψήφιους τον κ. Γκίκα Χαρδούβελη, που είναι από το καλοκαίρι του 2019 Μη Εκτελεστικό Μέλος – Ανώτερος Ανεξάρτητος Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΕ και τον κ. Ανδρέα (Αντος) Κυριαζή που τα τελευταία έξι χρόνια εργάζονταν σε υψηλόβαθμη θέση στην EFG ως Private Banker.

    Σύμφωνα με πληροφορίες θεωρείται βέβαιη η ανάδειξη του κ. Γκίκα Χαρδούβελη ως νέου προέδρου της Εθνικής Τράπεζας, με την υποψηφιότητα του να έχει την στήριξη τόσο της Τράπεζας Ελλάδος, όσο και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    Εξελίξεις ενδεχομένως να υπάρξουν σήμερα και στο άλλο ανοικτό θέμα της Εθνικής Τράπεζας που είναι η επιλογή του servicer που θα αναλάβει τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου «κόκκινων» δανείων των 6,1 δις ευρώ, της τιτλοποίησης Frontier .

    Για την απόκτηση του Frontier, που αποτελείται κυρίως από στεγαστικά δάνεια, διαγκωνίζονται οι doValue, και η Intrum, καθώς όποια το αποκτήσει θα είναι αυτόματα και ο leader στην ελληνική αγορά διαχείρισης προβληματικών δανείων.

    Τέλος σε ότι αφορά την επέκταση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου, η συμμετοχή ξεπέρασε τα 200 ατομα με τον αρχικό στόχο που ήταν να αποχωρήσουν 650 εργαζόμενοι να επιτυγχάνεται. Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα θα είναι σιωπηρά σε ισχύ μέχρι το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε.

    Και στις 27 ή στις 29 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Εθνικής.

    Διαβάστε επίσης

    Εθελούσια ξανά στην Εθνική Τράπεζα – Όλες οι λεπτομέρειες

     



    ΣΧΟΛΙΑ