ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την πώληση του 100% της θυγατρικής της εταιρείας εξαγοράς πιστώσεων στην Κύπρο, CAC Coral Ltd , που διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιο κόκκινων δανείων (Project Marina) συνολικής λογιστικής αξίας €325 εκατ. (περίπου €200 εκατ. διασφαλιστική αξία ακινήτων) στην επενδυτική εταιρεία Bain Capital, ανακοίνωσε και επίσημα η Εθνική Τράπεζα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας:
Η Εθνική Τράπεζα (“ΕΤΕ”) ανακοινώνει ότι υπέγραψε σύμβαση για την πώληση του 100% της θυγατρικής εταιρείας εξαγοράς πιστώσεων στην Κύπρο, CAC Coral Ltd, η οποία διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων εταιρικών δανείων, δανείων προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς επίσης και καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων συνολικής λογιστικήπας αξίας €325 εκατ. (περίπου €200 εκατ. διασφαλιστική αξία ακινήτων), με την επενδυτική εταιρεία Bain Capital Credit (“Bain Capital”). Το εν λόγω χαρτοφυλάκιο, στην πλειοψηφία του, περιλαμβάνει δάνεια ληξιπρόθεσμα πάνω από 10 χρόνια.
Η συναλλαγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της στρατηγικής της ΕΤΕ για τη διαχείριση μη-εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και είναι σύμφωνη με τους
επιχειρησιακούς στόχους όπως αυτοί έχουν υποβληθεί στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό.
Το τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται στο 31% της λογιστικής αξίας του χαρτοφυλακίου, ενώ η συναλλαγή έχει ουδέτερη επίπτωση στην κεφαλαιακή βάση της Τράπεζας.
Η Alantra Corporate Portfolio Advisors International Ltd ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΤΕ στη συναλλαγή, ενώ οι δικηγορικές εταιρείες Milbank LLP και Χρυσσαφίνης & Πολυβίου LLC ως επίκουροι νομικοί σύμβουλοι και η εταιρεία Deloitte Ελλάδος ως σύμβουλος πώλησης και λογιστικών θεμάτων.
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στις συνήθεις αναβλητικές αιρέσεις, συμπεριλαμβανομένων των εγκρίσεων της συναλλαγής από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου και την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού της Κύπρου, καθώς και της συγκατάθεσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ανακάμπτει το Ντουμπάι; Η έκθεση τέχνης τον Μάιο μετά από αναβολή ενός μήνα
- Κουβέιτ: Παραβίαση διεθνούς δικαίου η επίθεση σε ειρηνευτές στον Λίβανο
- Γκαλιμπάφ :Οι ΗΠΑ μπορεί να έχουν περισσότερα χρήματα αλλά κάνουν στρατηγικά λάθη – Θα απαντήσουμε με ισχύ
- Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Ρεκόρ επιβατών και επενδύσεις 1,3 δισ. ευρώ – Στόχος τα 40 εκατ. έως το 2032
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.