• Τράπεζες

    Έρχονται οι τελικές ρυθμίσεις για «κόκκινα» και στεγαστικά


    Νέο σχέδιο είναι προ των πυλών για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων αλλά και την προστασία της πρώτης κατοικίας. Σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει συνολική εξωδικαστική ρύθμιση όλων των χρεών ενός νοικοκυριού και το οποίο θα διαδεχθεί τον νόμο Κατσέλη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες και ειδικά σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα» στεγαστικά, θα προβλέπεται «κούρεμα» των υποχρεώσεων, αλλά και επιδότηση δόσης στεγαστικού υπό προϋποθέσεις και με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια και προϋποθέσεις.

    Σε ό,τι αφορά το ανώτατο ποσό προστασίας της πρώτης κατοικίας, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ, από 280.000 που είναι το σημερινό όριο για οικογένεια με τρία παιδιά.

    Σε ό,τι αφορά την επιδότηση της δόσης στεγαστικού δανείου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα τεθούν αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια και το πρόγραμμα θα απευθύνεται στους πλέον οικονομικά ευάλωτους, δηλαδή στην πρώτη κατηγορία όπως αυτή περιγράφεται στις εύλογες δαπάνες διαβίωσης που έχει καθορίσει η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Συγκεκριμένα, στις 8.180 ευρώ ετήσιο εισόδημα για ένα άτομο έως τις 24.000 ευρώ για οικογένεια με τρία παιδιά.

    Σε ό,τι αφορά, τώρα, το γενικότερο πλαίσιο για τη μείωση των «κόκκινων» προωθείται η λύση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα τεθεί σε εφαρμογή μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άρωμα γυναίκας στην Attica Bank



    ΣΧΟΛΙΑ