• Τράπεζες

    Έφυγε από τη ζωή ο Πέτρος Οικονόμου, o νομικός των τραπεζών

    • Contributor
    Εφυγε από τη ζωή ο Πέτρος Οικονόμου, o νομικός των τραπεζών


    Eνας εξαίρετος νομικός, ένας άνθρωπος του τραπεζικού Δικαίου, ο Πέτρος Οικονόμου, έφυγε από τη ζωή χθες σε ηλικία 84 ετών.

    Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1937, σπούδασε Nομικά, ενώ αφιέρωσε 52 χρόνια της ζωής  στη δικηγορία.

    Ιδιαίτερα γνωστός στον τραπεζικό χώρο ως γενικός διευθυντής των Νομικών Υπηρεσιών της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (2005-2010), χειρίστηκε εξαιρετικά λεπτές νομικές υποθέσεις ενώ συνέβαλε σημαντικά στην ανασυγκρότηση και εκσυγχρονισμό της νομικής υπηρεσίας της τράπεζας.

    Νωρίτερα είχε διατελέσει Διευθυντής Δικαστικού (1982-1984) και νομικός σύμβουλος της διοικήσεως (1991-2001) στην ΙΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε, αφού εν τω μεταξύ η ΙΟΝΙΚΗ είχε συγχωνευτεί με απορρόφηση από την ALPHA BANK (1999), από την οποία και αποχώρησε τον Αύγουστο 2001.

    Ασχολήθηκε εντατικά με το τραπεζικό και εμπορικό δίκαιο.

    Αργότερα και στο πλαίσιο της σημαντικής του εμπειρίας σε τραπεζικά θέματα ανέλαβε ως διευθυντής των νομικών υπηρεσιών της νεοσύστατης εταιρείας PQH A.E. (2016-2017), στην οποία ανατέθηκε η ενιαία εκκαθάριση 16 πιστωτικών και χρηματοδοτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα.

    Ο Πέτρος Οικονόμου, σύμφωνα με τα όσα καταθέτουν οι συνάδελφοί του, κατά τη μακρόχρονη πορεία του στη δικηγορία διακρίθηκε από ειλικρίνεια, ευθύτητα και εντιμότητα στις συναλλαγές και παρρησία στις απόψεις του.



    ΣΧΟΛΙΑ