• Τράπεζες

    CNBC: Η Morgan Stanley απέλυσε το 2% του προσωπικού της

    • NewsRoom
    James Gorman, CEO Morgan Stanley

    James Gorman, CEO Morgan Stanley


    Στην περικοπή του 2% του παγκόσμιου προσωπικού της φαίνεται να  προχώρησε η Morgan Stanley την Τρίτη, σύμφωνα με ρεπορτάζ τοη CNBC το οποίο επικαλείται άτομα με γνώση των γεγονότων.

    Οι κινήσεις επηρέασαν περίπου 1.600 από τους συνολικά 81.567 υπαλλήλους της εταιρείας σε όλο τον κόσμο και άγγιξαν σχεδόν κάθε γωνιά της  επενδυτικής τράπεζας, ανέφεραν οι πηγές του CNBC.

    Η Morgan Stanley ακολουθεί μια συνηθισμένη πρακτική ταιρειών της Wall Street, συμπεριλαμβανομένων της Goldman Sachs, της Citigroup και της Barclays, η οποία είχε λάβει αναβολή τα προηγούμενα χρόνια, λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας. Οι τράπεζες συνήθως περιορίζουν κατά  1% έως 5% το προσωπικό τους πριν την καταβολή των μπόνους, «θυσιάζοντας» εκείνων που θεωρούν  πιο αδύναμους εργαζομένους προκειμένου να αφήσουν περισσότερα χρήματα για τους υπόλοιπους υπαλλήλους.

    Ο κλάδος διέκοψε την πρακτική το 2020 αφού η πανδημία πυροδότησε μια διετή άνθηση στη δραστηριότητα των συμφωνιών, αλλά οι συμφωνίες σε μεγάλο βαθμό σταμάτησαν φέτος εν μέσω των επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων της Federal Reserve. Η τελευταία παρόμοια κίνηση της Morgan Stanley ήταν το 2019.

    Εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει.



    ΣΧΟΛΙΑ