• Τράπεζες

    Τι απαντά ο Χρήστος Μεγάλου στην επίθεση των αγορών που γονάτισαν τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς


    Στάση αναμονής για την έκδοση του ομολόγου των 500 εκατ, ευρώ που προορίζεται για την κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας, κρατά η διοίκηση του ομίλου, σημειώνοντας ότι «υπάρχει ακόμη σχετική ευελιξία έως τα τέλη του χρόνου».

    Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της εκδήλωσης για το νέο πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας Project Future ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου συνέδεσε την έντονη αβεβαιότητα στην αγορά με την κρίση στην Ιταλία και παρέπεμψε τις κινήσεις της τράπεζας για την έκδοση του ομολόγου στα τέλη του 2018, οπότε και λήγει η σχετική υποχρέωση.

    Να σημειωθεί ότι η διοίκηση της τράπεζας είναι σε συνεννόηση με τον SSM προκειμένου η έκδοση του ομολόγου να μπορέσει να γίνει αργότερα εάν δεν αποκατασταθούν οι συνθήκες στις αγορές , χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει αποφασιστεί κάτι τέτοιο.

    Ο κ. Μεγάλου επεσήμανε ότι η τράπεζα είναι σε συνεχή συνεννόηση με την επενδυτική κοινότητα. «Ο διάλογος είναι συνεχής, του ενημερώνουμε με διαφάνεια για όλες τις κινήσεις μας», υπογράμμισε.

    Βασικός στόχος της τράπεζας παραμένει η μείωση των κόκκινων δανείων και στο πλαίσιο αυτό, η τράπεζα Πειραιώς προγραμματίζει την πώληση δύο νέων πακέτων. Πρόκειται για το πακέτο δανείων με την επωνυμία Iris που περιλαμβάνει καταναλωτικά δάνεια και δάνεια μικρών επιχειρήσεων χωρίς εξασφαλίσεις, καθώς και το πακέτο Nemo που περιλαμβάνει ναυτιλιακά δάνεια. Η διοίκηση της τράπεζας προγραμματίζει επίσης τιτλοποιήσεις χαρτοφυλακίων, μία για το 2019 και άλλη μια για το 2020.

    Ο κ. Μεγάλου υπογράμμισε ότι παράλληλα με τις προσπάθειες των τραπεζών θα πρέπει να βοηθήσει και το μακροοικονομικό περιβάλλον, καθώς θα ήταν διαφορετικά όπως είπε εάν ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν άνω του 3,5%. Όπως πάντως δήλωσε εάν η οικονομία κινηθεί φέτος με 2% θα υπάρξει μεγαλύτερη αισιοδοξία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τραπεζικό sell off στο Χρηματιστήριο – Τι σηματοδοτεί η κατακόρυφη πτώση της Πειραιώς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χρήστος Μεγάλου: Το Project Future αποτελεί επένδυση της τράπεζας Πειραιώς στο μέλλον

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Folli Follie: Deloitte και Κουβάτσος αναλαμβάνουν το σχέδιο αναδιάρθρωσης



    ΣΧΟΛΙΑ