• Τράπεζες

    Attica Bank: Νέο οργανόγραμμα, νέα πρόσωπα και «ψαλιδισμένη» η εκπροσώπηση της Ellington

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ελένη Βρεττού, CEO Attica Bank

    Ελένη Βρεττού, CEO Attica Bank


    Την έξοδο από την εκτελεστική διοίκηση της  Attica Bank έδειξε το νέο οργανόγραμμα της τράπεζας, στην  Ellington και στην Ειρήνη Μαραγκουδάκη, καθώς από  την 1η Ιανουαρίου 2023 η νυν εντεταλμένη εκτελεστική σύμβουλος θα είναι απλό μέλος του ΔΣ της τράπεζας.

    Βέβαια, ως απλό μέλος στο ΔΣ θα παραμείνει η κα Μαραγκουδάκη, αν η Ellington βάλει τα χρήματα που της αναλογούν στην επικείμενη αύξηση κεφαλαίου των 490 εκατ ευρώ.

    Το νέο  οργανόγραμμα, που ανακοινώθηκε χθες, είναι   η έμπρακτη  απόδειξη  ότι η η Attica Bank επανέρχεται στη  σωστή εταιρική διακυβέρνηση, και από την 1η Ιανουαρίου ο CEO θα έχει την πλήρη ευθύνη για την τράπεζα, ενώ οι ιδιώτες μέτοχοι της τράπεζας θα επιλέξουν τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο.

    Διότι σύμφωνα με το τρέχον οργανόγραμμα η CEO Ελένη Βρεττού, που έχει αναλάβει να «τρέξει» τα διαδικασίες για  την διάσωση, την αναδιάρθρωση και τον μετασχηματισμό της τράπεζας, στην πραγματικότητα έχει περιορισμούς για να το πράξει,  αφού η διεύθυνση μετασχηματισμού ήταν στις  αρμοδιότητες της Ειρήνης Μαραγκουδάκη. Με απλά λόγια η CEO  θα εξασφάλιζε την εύρεση κεφαλαίων και τον μετασχηματισμό θα τον αναλάμβανε η εντεταλμένη σύμβουλος.

    Η νέα οργανωτική δομή είναι  και σημάδι εξυγίανσης  καθώς θα μπορούν να λαμβάνονται  αποφάσεις χωρίς συγκρούσεις συμφερόντων.

    Αυτές οι συγκρούσεις συμφερόντων έχουν «μπλοκάρει» μέχρι τώρα την έγκριση από το ΔΣ,  του σχεδίου για τη μείωση  των προβληματικών δανείων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το business plan  της Attica Bank εστάλει την περασμένη εβδομάδα στην Τράπεζα της Ελλάδος, χωρίς να περιλαμβάνει το σχέδιο μείωσης για τα «κόκκινα» δάνεια, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η εμπλοκή οφείλεται στις αντιρρήσεις της εντεταλμένης εκτελεστικής συμβούλου κας  Ειρήνης Μαραγκουδάκη κατά τη  συνεδρίαση του ΔΣ της 14ης Δεκεμβρίου.

    Το ΔΣ θα συνεδριάσει τελικά για το θέμα  των «κόκκινων» δανείων στις 28 Δεκεμβρίου. Σ αυτήν την συνεδρίαση θα πρέπει να  ληφθούν αποφάσεις, καθώς δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια αναβολής, αφού για τις 30 Δεκεμβρίου έχι προγραμματιστεί η έκτακτη γενική συνέλευση της τράπεζας για την αύξηση των 490 εκατ ευρώ.

    Με το νέο οργανόγραμμα  τέσσερα καταξιωμένα τραπεζικά στελέχη εντάχθηκαν στην ηγετική ομάδα της τράπεζας και συγκεκριμένα η κα Δήμητρα Βουρνά, Chief Operating Officer, ο κ.  Κωνσταντίνος Φρυδάκης, Chief Retail and Digital Officer, η κα Ρεγγίνα Ασλάνογλου, Γενική Διευθύντρια Μετασχηματισμού και ο κ. Χρήστος Ηλιόπουλος, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Project Finance.

    «Η Attica Bank αλλάζει για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις των πελατών και της τραπεζικής αγοράς, ακολουθώντας τις επιταγές της δέουσας εταιρικής διακυβέρνησης. Ενισχύουμε την αποτελεσματικότητα και την ανταγωνιστικότητά μας με ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό μοντέλο λειτουργίας και ενδυναμώνουμε την ομάδα μας με δυναμικά και καταξιωμένα τραπεζικά στελέχη φέρνοντας πολύτιμη εμπειρία τόσο από οργανισμούς της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού» δήλωσε η CEO Ελένη Βρεττού. Και συμπλήρωσε: θα εργαστούμε όλοι με αφοσίωση, διαφάνεια και δυναμισμό, ώστε η τράπεζα να γίνει πιο γρήγορη, πιο ευέλικτη, πιο αποτελεσματική και να μπει σε μια νέα τροχιά υγιούς ανάπτυξης με επίκεντρο τον πελάτη και τις ανάγκες του».

    Προς το παρόν η Ελένη Βρεττού έχει μπροστά της την έκτακτη γενική συνέλευση στις 30 Δεκεμβρίου για να εγκριθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που  θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις: για ποσό έως 473,3 εκατ. ευρώ μέσω δημόσιας προσφοράς με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων της τράπεζας, και με την πώληση των warrants που θα εκδώσει η τράπεζα στο πλαίσιο του νόμου για την αναβαλλόμενη φορολογία, έναντι 16,7 εκατ. ευρώ στην κοινοπραξία ΤΜΕΔΕ – Ellington.

    Διαβάστε επίσης

    Eurobank: Διπλάσια ευρώ €πιστροφή στις καθημερινές αγορές των νοικοκυριών

    Attica Bank: Στις Στις 28/12 η δημοσίευση των αποτελεσμάτων 9μηνου



    ΣΧΟΛΙΑ