• Τράπεζες

    Alpha Bank: Στόχος η διοχέτευση νέων πόρων άνω των €8 δισ. στην ελληνική οικονομία την προσεχή τριετία

    Συνάντηση Β. Ψάλτη και Γ. Εμίρη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης


    Την Κρήτη, βασικό πυλώνα στήριξης της τουριστικής μας βιομηχανίας, επισκέφθηκε ο CEO της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης μαζί με την διοικητική ομάδα του, όπου πραγματοποίησαν επαφές με τους επιχειρηματίες πελάτες της τράπεζας.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι η Alpha Bank πρωταγωνιστεί στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων της Κρήτης, ειδικά στον τομέα του τουρισμού, με τις χορηγήσεις της τράπεζας καθώς και τα εγκεκριμένα πιστοδοτικά όρια προς την κρητική οικονομία να υπερβαίνουν σήμερα τα 2 δισ. ευρώ, ενώ από το δίκτυο της Alpha Bank εξυπηρετούνται περισσότερες από 17.000 επιχειρήσεις.

    Μάλιστα ο κ. Βασίλης Ψάλτης χαρακτήρισε τον επιχειρηματικό κόσμο της Κρήτης «πρότυπο ανθεκτικότητας, εξωστρέφειας και ανάπτυξης».

    Στην περιοδεία συμμετείχαν οι γενικοί διευθυντές Wholesale Banking Γιάννης Εμίρης, Retail Banking Ισίδωρος Πάσσας, η επικεφαλής του HR Φραγκίσκη Μελίσσα, καθώς και διευθυντικά στελέχη της τράπεζας.

    Συνολικά, η αποστολή της τράπεζας είχε συναντήσεις με περισσότερους από 150 επιχειρηματίες, επικεφαλής μεγαλύτερων ομίλων αλλά και μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, από τους κλάδους του τουρισμού, της αγροδιατροφής, των ΑΠΕ, της μεταποίησης και της βιομηχανίας.

    Να σημειωθεί ότι στόχος της τράπεζας είναι η διοχέτευση νέων πόρων άνω των 8 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία την προσεχή τριετία.

    Στις συναντήσεις που είχαν τα κλιμάκια της τράπεζας με επιχειρηματίες του νησιού, κυρίως από τον κλάδο του συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τόσο τη διαχείριση της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας, όσο και την ενεργοποίηση νέων επενδυτικών σχεδίων, μέσα και από την αξιοποίηση των διαθέσιμων κοινοτικών χρηματοδοτικών εργαλείων.

    Μάλιστα ο κ. Ψάλτης ανέφερε πως ο τουρισμός λειτούργησε ως «σωσίβια λέμβος» για την ελληνική οικονομία την τελευταία δεκαετία, και χαρακτήρισε την Κρήτη βασικό πυλώνα στήριξης της τουριστικής μας βιομηχανίας.

    «Οι συζητήσεις με την ανήσυχη και ακμάζουσα επιχειρηματικότητα της Κρήτης με γεμίζουν αισιοδοξία για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της πατρίδας μας και επιβεβαιώνουν την αποφασιστικότητα της Alpha Bank να στηρίξει ό,τι σημαίνει πρόοδος στον κοινωνικό και τον οικονομικό στίβο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ψάλτης, μετά την ολοκλήρωση της 4ήμερης περιοδείας του στο νησί.

    Όπως είπε: Το επιχειρηματικό δυναμικό του νησιού, η βούληση της Alpha Bank να στηρίξει αποφασιστικά την εξωστρέφεια, την καινοτομία και τη μετάβαση στην πράσινη και βιώσιμη οικονομία, καθώς και η κινητοποίηση των χρηματοδοτικών πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ και του Αναπτυξιακού Νόμου δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων υψηλής προστιθέμενης αξίας που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης και δυναμική ανάπτυξη για την τοπική και κατ’ επέκταση την εθνική οικονομία.

    Όμως η Alpha Bank «τρέχει» και σειρά κοινωνικών δράσεων, καθώς μέσω του προγράμματος «Μαζί, με Στόχο την Παιδεία», η Τράπεζα έχει εξοπλίσει με συστήματα σύγχρονης διαδραστικής διδασκαλίας και αθλητικό εξοπλισμό 6 συνολικά σχολεία του νομού Ηρακλείου, ενώ, μέσω του προγράμματος «Μαζί, με στόχο την Υγεία» έχει στηριχθεί η προσπάθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος».

    Διαβάστε επίσης:

    Alpha Bank: Πρωτοβουλίες για τη γυναικεία ενδυνάμωση και επιχειρηματικότητα



    ΣΧΟΛΙΑ