• Τράπεζες

    Alpha Bank: Σήμερα οι δεσμευτικές προσφορές για την πώληση του Skyline

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank)

    Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank)


    Τουλάχιστον 8 δεσμευτικές προσφορές αναμένονται για την απόκτηση του χαρτοφυλακίου «Skyline» που περιλαμβάνει 573 ακίνητα αξίας  525 εκατ. ευρώ.

    Το ενδιαφέρον για την απόκτηση του χαρτοφυλακίου είναι μεγάλο ενώ το  Virtual Data Room το επισκέφθηκαν περισσότεροι από 15 επενδυτές, ανάμεσα τους και γνωστά fund με παρουσία στον χώρο του real estate, που θα διαγκωνιστούν για το χαρτοφυλάκιο της Alpha Βank, όπως  είναι οι  Βain Capital, Davidson Kempner, Oaktree, Pimco, Lonestar, Dromeus Capital (Blackstone), Prodea/Invel, HiG και άλλοι.

    Συγκεκριμένα τα 50 από τα ακίνητα του «Skyline» ανήκουν στην κατηγορία των prime assets και η αξία τους υπολογίζεται στα 280 εκατ ευρώ. Περιλαμβάνονται επίσης 205 κατοικίες  -διαμερίσματα στην πλειονότητα- με την αξία τους να διαμορφώνεται στα 75 εκατ ευρώ και τα υπόλοιπα ακίνητα (320 με αξία  περί τα 180 εκατ ευρώ) χρήζουν αναβάθμισης.

    Όπως έχει ανακοινώσει η Alpha Bank:

    Η συναλλαγή  «Skyline» προβλέπει τη μετατροπή της Alpha Αστικά Ακίνητα (ΑΑΑ) σε επενδυτική πλατφόρμα ακινήτων, με σκοπό την προσέλκυση στρατηγικού εταίρου (joint venture partner) για την αξιοποίηση επενδύσεων στην ελληνική αγορά ακινήτων. Η Alpha Bank προτίθεται να παραμείνει στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΑΑ, προκειμένου να αξιοποιήσει τις θετικές προοπτικές της αγοράς ακίνητης περιουσίας.

    Η ΑΑΑ θα ενισχυθεί με το χαρτοφυλάκιο ακινήτων (αξίας 525 εκατ. ευρώ), εκμεταλλευόμενη τη δυναμική της αγοράς για την καλύτερη αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων που διαθέτει.

    Οι εργασίες παροχής υπηρεσιών της ΑΑΑ θα ενοποιηθούν με αυτές της άλλης θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου, της Alpha Διαχειρίσεως Ακινήτων και Επενδύσεων Α.Ε (AREMI), δημιουργώντας μία νέα ισχυρή εταιρεία (θυγατρική του Ομίλου) η οποία και θα παρέχει υπηρεσίες για όλο τον κύκλο ζωής των ακινήτων (π.χ. εκτιμήσεις, advisory, διαχείριση κ.λπ.). Μέσω της νέας εταιρείας, που θα παρέχει υπηρεσίες στην ΑΑΑ και σε τρίτους μεγάλους πελάτες, ο Όμιλος στοχεύει σε αύξηση και διαφοροποίηση των πηγών εσόδων.

    Αυτός ο μετασχηματισμός που έχει δρομολογήσει η Alpha Bank  είναι μοναδικός στο ελληνικό τραπεζικό καθώς δημιουργείται μία ισχυρή εταιρεία παροχής υπηρεσιών και μία  ηγέτιδα επενδυτική εταιρεία ακινήτων, με τη συμμετοχή στρατηγικού εταίρου, με την τράπεζα να ισχυροποιεί την θέση της στον κλάδο των ακινήτων, αξιοποιώντας τη δυναμική και τις προοπτικές ανάπτυξής του.

    Διαβάστε επίσης

    Εργαζόμενοι Alpha Bank: Να αναλάβουν security την εφαρμογή των νέων μέτρων

    Τράπεζα Πειραιώς: Νέο πρόγραμμα εθελουσίας με αποζημίωση έως €200.000

    Χαρδούβελης: Αν η πανδημία συνεχιστεί για πάνω από έναν χρόνο, ίσως παραμείνουν οι πληθωριστικές πιέσεις



    ΣΧΟΛΙΑ