• Τράπεζες

    Alpha Bank προς συνταξιούχους: Χρησιμοποιήστε εναλλακτικά δίκτυα για την είσπραξη συντάξεων

    • NewsRoom

    Alpha Bank


    Παρότρυνση προς τους συνταξιούχους να προτιμήσουν για ασφάλεια και ευκολία τις ανέπαφες συναλλαγές με τις χρεωστικές κάρτες της και τα εναλλακτικά δίκτυα της τράπεζας για την είσπραξη των συντάξεων Μαΐου 2020 απηύθυνε η Alpha Bank, η οποία προχώρησε για τον λόγο αυτό την Τρίτη σε επικοινωνία με πάνω από 37.000 δικαιούχους συντάξεων όλων των ταμείων, μέσω μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνά τους.

    Όπως αναφέρουν στελέχη της τράπεζας «η Alpha Bank προσφέρει ταχύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση μέσω εναλλακτικών δικτύων στους πελάτες της, με σειρά ενεργειών που υλοποιήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια στο πλαίσιο του προγράμματος ψηφιακού μετασχηματισμού, το οποίο αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμο εν μέσω των περιορισμών που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

    Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Alpha bank «η Τράπεζα έχει δρομολογήσει από το 2018 το “Πρόγραννα βελτίωσης εξυπηρέτησης πελατών μέσω ψηφιακών μέσων», με στόχο την παρότρυνση, εκπαίδευση, καθοδήγηση και τελική εξοικείωση των πελατών της με τη χρήση ψηφιακών μέσων για τις καθημερινές συναλλαγές τους».

    «Στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργήθηκαν, σε περισσότερα από 180 καταστήματα, οι ψηφιακές γωνιές myAlphaExpress, όπου οι πελάτες μπορούν να εξυπηρετηθούν, εκτός ταμείου, γρήγορα και εύκολα».

    Σύμφωνα με την τράπεζα «για όσους τηρούν συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς, έχει προβλεφθεί, μεταξύ άλλων, δωρεάν υπηρεσία SMS Alert Σύνταξης, όπου μόλις πιστώνεται το ποσό της σύνταξης, αποστέλλεται μήνυμα στο κινητό του δικαιούχου, με ενημέρωση για το ποσό και τη διαθεσιμότητα της σύνταξης και παρότρυνση για χρήση της χρεωστικής κάρτας. Με την αποστολή του μηνύματος οι πελάτες λαμβάνουν όλη την πληροφόρηση που χρειάζονται για τη σύνταξή τους, με αποτέλεσμα να μη συντρέχει λόγος επίσκεψής τους στο κατάστημα. Ειδικά σε περιπτώσεις που οι πελάτες έχουν κατοικία εκτός αστικών κέντρων, το μήνυμα έχει βοηθήσει σημαντικά, καθώς έχει μειώσει τις μη αναγκαίες μετακινήσεις τους.

    Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα τηλεφωνικής ενημέρωσης για την ημερομηνία πίστωσης της σύνταξης και τη δυνατότητα άμεσης είσπραξης της σύνταξης με χρήση της κάρτας τους».

    Δεν είναι τυχαίο – όπως αναφέρουν στελέχη της τράπεζας – πως ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός πελατών της Alpha Bank επιλέγει να χρησιμοποιήσει τα εναλλακτικά δίκτυα, το web banking και τις χρεωστικές κάρτες της Alpha Bank, όχι μόνον για αναλήψεις μετρητών αλλά και για τις καθημερινές τους συναλλαγές, όπως άλλωστε επιτάσσουν οι κανόνες υγιεινής για την προστασία από τον κορονοϊό.

    Υπενθυμίζεται πως οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων του Μαΐου 2020, είναι οι εξής:

    • Για τους δικαιούχους που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ. ΕΤΑΤ, τράπεζες και ΟΤΕ, η Τετάρτη, 22 Απριλίου εάν ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9, και η Παρασκευή, 24 Απριλίου εάν ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

    • Για τους δικαιούχους από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, η Δευτέρα, 27 Απριλίου, και

    • Για τους δικαιούχους του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ, η Τετάρτη, 29 Απριλίου



    ΣΧΟΛΙΑ