• Top Stories

    Βρούτσης: Τα στοιχείας της «Εργάνης» αποκαλύπτουν την κατάρρευση της αγοράς εργασίας

    • NewsRoom
    Βρουτσης-Γιαννης

    Γιάννης Βρούτσης. Υπουργός Εργασίας


    Τα στοιχεία της Εργάνης αποκαλύπτουν την κατάρρευση της αγοράς εργασίας για τον μήνα Οκτώβριο, δήλωσε ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης. Αποκλειστική ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, το ασφυκτικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί στη χώρα, σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

    Όλη ανακοίνωση: «Παρασκευή βράδυ και με καθυστέρηση πολλών ημερών, δημοσιεύθηκαν χθες τα μηνιαία στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ που αποκαλύπτουν την κατάρρευση της αγοράς εργασίας τον Οκτώβριο. Τον μήνα που μας πέρασε καταγράφεται η χειρότερη επίδοση όλων των εποχών: αρνητικό ρεκόρ με 120.000 χαμένες θέσεις εργασίας και τη μερική απασχόληση να αγγίζει το 62,05%.

    » Ολα τα στοιχεία δείχνουν ότι η αποκλιμάκωση της ανεργίας συντελείται πολύ αργά, με ευέλικτες μορφές απασχόλησης και χαμηλούς μισθούς. Δηλαδή με μισθούς 317 ευρώ -ένας στους τρεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ- και αντικατάσταση θέσεων πλήρους απασχόλησης, με θέσεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης.

    » Η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα στη χώρα μας, η χαμένη ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και η χαμηλή παραγωγικότητα της εργασίας, σε συνδυασμό με τους εξοντωτικούς φόρους και τις εισφορές και το πάγωμα των δημοσίων επενδύσεων, δημιουργούν -με αποκλειστική ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ- ένα ασφυκτικό περιβάλλον με χαμηλή ανάπτυξη που πλήττει την αγορά εργασίας, με θύματα εργαζόμενους και ανέργους».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εργάνη: Περισσότερες κατά 120.087 οι αποχωρήσεις σε σχέση με τις προσλήψεις τον Οκτώβριο

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μόνο 12% των ανέργων στην Ελλάδα λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, παραδέχεται ο ΟΑΕΔ



    ΣΧΟΛΙΑ