ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τη διαβεβαίωση ότι δεν μεταβάλλονται ούτε η σύμβαση εργασίας ούτε ο μισθός για όσους εργαστούν με τηλεργασία έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ.
Όπως διευκρίνισε, το μέτρο θα λειτουργήσει από τις 21 Σεπτεμβρίου έως και τις 4 Οκτωβρίου και θα αφορά το 40% των εργαζομένων στις ιδιωτικές επιχειρήσεις και στο Δημόσιο.
Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι στη μεγάλη μεταρρύθμιση στην αγορά εργασίας, που θα γίνει τον Οκτώβριο, υπάρχει ένα ειδικό κεφάλαιο για την εξ αποστάσεως εργασία, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα θα αποκτήσει ένα υγιές και σαφές περιβάλλον για την εξ αποστάσεως εργασία.
Ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε επίσης τη σημασία του προγράμματος για τη δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας και της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών.
Όπως είπε, το εν λόγω πρόγραμμα ξεκινάει από την 1η Οκτωβρίου και θα καλύπτονται πλήρως από το κράτος οι ασφαλιστικές εισφορές και εργοδότη και εργαζομένου. Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ, θα έχει διάρκεια έξι μήνες.
Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, οι επιχειρήσεις πρέπει να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων με αυτόν που έχουν σήμερα επιπρόσθετα με όσους προσλάβουν, ενώ οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, πρέπει να είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερες και, αν χρωστούν, πρέπει να έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους.
Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου θα πληρωθούν τα αναδρομικά των συνταξιούχων και συμπλήρωσε ότι, σε λίγες ημέρες, δεν θα υπάρχει καμία εκκρεμής σύνταξη για τις περιπτώσεις χηρείας και αγροτών.
«Για όλες τις άλλες περιπτώσεις θα γίνουν ανακοινώσεις στο επόμενο χρονικό διάστημα» αποσαφήνισε ο κ. Βρούτσης, προσθέτοντας ότι έρχεται η ψηφιακή σύνταξη και για τις αναπηρικές συντάξεις.
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- MSCI Greece Standard: Καμία νέα εισαγωγή – Στις 8 οι μετοχές του δείκτη
- Αλίκη Μαρτίνου: Η τέχνη ιστορικά συνδέεται με τη φιλανθρωπία
- Η μεθανόλη στη ναυτιλία: Aπό το FuelEU και το EU ETS στη στρατηγική τοποθέτηση κεφαλαίου
- Το ράλι της 3E, το νέο deal Εξάρχου και Aktor, το big short στην Bylot και ο Τράμπ, το beef Βαρδινογιάννη – Γκάλι, τι αγοράζει ο Προκοπίου, το χωριό του Πιερρ και ο λαμπερός γάμος Δασκαλάκη – Χασιώτη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.