• Top Stories

    Βουλή: Πότε θα συζητηθεί η άρση της ασυλίας Λοβέρδου

    • NewsRoom

    Ανδρέας Λοβέρδος


    Λίγο πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα, την Πέμπτη, 18 Απριλίου, αναμένεται να εισέλθει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής,  ώστε να εξεταστεί το αίτημα της άρσης ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis. Η εξέταση του αιτήματος έχει προγραμματιστεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 19 Απριλίου.

    Οι εισαγγελείς που ερευνούσαν δέκα πολιτικά πρόσωπα σχετικά με την υπόθεση κατέληξαν σε ενδείξεις για δωροδοκία του Ανδρέα Λοβέρδου από τη Novartis.

    Πριν προχωρήσουν στην κλήση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ σε ανωμοτί εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου, οι εισαγγελείς διαβίβασαν τη δικογραφία στη Βουλή ζητώντας την άρση της ασυλίας του κ. Λοβέρδου καθώς είναι εν ενεργεία βουλευτής.

    Ήδη, από το Μάιο του 2018, η Βουλή αποφάνθηκε ότι είναι αναρμόδια να ασκήσει ποινική δίωξη για μια ενδεχόμενη δωροδοκία των 10 υπό έλεγχο πολιτικών προσώπων, κρίνοντας ότι -εάν διαπράχθηκε το αδίκημα- δεν εμπίπτει στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, καθώς τελέστηκε επ’ ευκαιρία άσκησης των καθηκόντων τους.

    Συνεπώς κρίθηκε ότι το κακούργημα της δωροδοκίας δεν έχει υποπέσει σε παραγραφή.

    Εάν τελικώς ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου για δωροδοκία, θα είναι η πρώτη φορά, μετά από σειρά υποθέσεων διαφθοράς που ελέγχθησαν τα τελευταία χρόνια, που ο ελεγχόμενος υπουργός θεωρείται ότι δεν δωροδοκήθηκε στο πλαίσιο άσκησης των υπουργικών καθηκόντων του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υπόθεση Novartis: Ο Φρουζής δεν κλήθηκε να καταθέσει – Έρχονται μηνύσεις, λέει ο Λοβέρδος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αν. Λοβέρδος: Πρώτος θα ψηφίσω την άρση της ασυλίας μου – Τι λέει για τις «ενδείξεις» (video)



    ΣΧΟΛΙΑ