• Top Stories

    Βουλή: Άγρια κόντρα μεταξύ Χριστοδουλοπούλου και ΝΔ

    • NewsRoom


    Σε κόντρα με τους βουλευτές της ΝΔ ενεπλάκη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τασία Χριστοδουλόπουλου. Ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής, η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι στοχοποιεί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενθαρρύνοντας τις επιθέσεις σε βάρος τους σε ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα.

    «Ο αρχηγός σας βγήκε και με υπέδειξε. Με έδωσε στο εξαγριωμένο πλήθος. Στους φασίστες και τους ακραίους της Χρυσής Αυγής. Στους κουκουλοφόρους παρακρατικούς» είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου, προκαλώντας πανδαιμόνιο στα έδρανα της ΝΔ.

    Η τοποθέτηση προκάλεσε την παρέμβαση του Νίκου Βούτση που ζήτησε να διαγραφεί η λέξη «κουκουλοφόροι», όπως και έγινε. Όμως, η κ. Χριστοδουλοπούλου επανήλθε δριμύτερη τονίζοντας ότι ήταν η ΝΔ που νομιμοποίησε τη ΧΑ. «Νομιμοποιήσατε τη ΧΑ. Την ξεπλύνατε από ναζιστικό κόμμα. Ανοίξατε το τζίνι του εθνικισμού» είπε και κατέληξε λέγοντας: «Το δίλημμα των εκλογών θα είναι αν θα συγχωνευθεί ο νεοφιλελευθερισμός με την ακροδεξιά».

    Στην συνέχεια, τον λόγο ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας που μετά τη διευκρίνιση ότι δεν έχουν ανακληθεί οι κατηγορίες της κ. Χριστοδουλοπούλου σε βάρος της ΝΔ τόσο για την υποδαύλιση των επιθέσεων όσο και για τη νομιμοποίηση της ΧΑ, απάντησε σε υψηλούς τόνους ότι έχει χυθεί αίμα από την παράταξή του για τη Δημοκρατία και κανείς δεν δικαιούται να εκτοξεύει ελαφρά τη καρδία τέτοιες κατηγορίες.

    «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη μου, κυρία Τασία μου» είπε ο Μάκης Γιακουμάτος όταν ανέβηκε στο βήμα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βουλή live: Ανελέητο σφυροκόπημα για τις Πρέσπες – Σήμερα η ψηφοφορία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άναψαν τα αίματα στη Βουλή: Άγριο επεισόδιο μεταξύ του Γρηγόρη Ψαριανού και του Σταύρου Θεοδωράκη



    ΣΧΟΛΙΑ