• Κοινωνία

    Βόρεια Εύβοια: Πτώσεις βράχων σε πολλά σημεία λόγω κακοκαιρίας

    • NewsRoom

    (φωτο αρχείου)


    Έντονη βροχόπτωση στο Μαντούδι με τις υπηρεσίες του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας και της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να βρίσκονται επί ποδός.

    Σε επιφυλακή σε όλα τα επίμαχα σημεία των οικισμών χωματουργικά μηχανήματα.

    Ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης μιλώντας στο evima.gr τόνισε ότι:

    «Αυτή την ώρα υπάρχει έντονη βροχόπτωση σε όλο το φάσμα του Δήμου. Έχουμε πτώσεις βράχων σε αρκετά σημεία του Δήμου όπως στο δρόμο της παραλίας Αγίας Άννας και της παραλίας Αχλαδίου, στη Λίμνη και σε άλλες περιοχές. Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να είναι πιο έντονα τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου. Είμαστε σε επιφυλακή και όπως αποφασίσαμε καθόλη τη διάρκεια της νύχτας όλα τα δημαρχεία και στις τρεις ενότητες θα είναι ανοιχτά. Επίσης θα είναι σε επιφυλακή σε όλα τα επίμαχα σημεία των οικισμών χωματουργικά μηχανήματα. Παρακαλούνται όλοι οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους κ να ενημερώνουν τούς προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει».

    Για την επιδείνωση του καιρού είχε ενημερώσει η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο, ενώ είχε προειδοποιήσει για τοπικές ισχυρές βροχές στη Βόρεια Εύβοια.

    Σημειώνεται πως η βροχή έπεσε κοντά στις περιοχές που επλήγησαν πρόσφατα από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

    Έκτακτη σύσκεψη

    Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου στο Δημαρχείο Μαντουδίου, με τον Δήμαρχο, Γιώργο Τσαπουρνιωτη, τον Περιφερειάρχη Στερεάς, τους συνεργάτες τους και με τα Σώματα, με αντικείμενο την κακοκαιρία.

    Στη σύσκεψη, παρευρέθηκαν επίσης ο αστυνομικός διευθυντής και ο διοικητής της Πυροσβεστικής της περιοχής.

    Ο δήμαρχος πρότεινε να τοποθετηθούν μηχανήματα σε επίμαχα χωριά, τόσο για τη λάσπη που θα συσσωρευθεί, όσο και για ψυχολογική στήριξη των κατοίκων.

    Διαβάστε επίσης:

    Βόρεια Εύβοια: Ισχυρή βροχόπτωση αυτή την ώρα στο Μαντούδι

    Μπένος: Οι 10 πυλώνες του σχεδίου ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας

     



    ΣΧΟΛΙΑ